Universiteit van Amsterdam


Universiteit van Amsterdam

Nieuwe technieken voor beeldherkenning en beeldfusie


Promotie Informatica


donderdag 30 oktober 10.00 uur

Om alle signalen van een afbeelding goed te kunnen transformeren, is het belangrijk een techniek te vinden die het beeld op een groot aantal resolutieniveaus kan analyseren. Een voorbeeld van zo n transformatietechniek is de zogeheten wavelet. De toepasbaarheid van de wavelet is echter enigszins beperkt, omdat deze sommige signalen niet goed herkent. Gema Piella Fenoy onderzocht de constructie van adaptieve (data-afhankelijke) wavelets. Verder deed ze onderzoek naar beeldfusie (het combineren van beelden) - een ander toepassingsgebied van wavelets - en presenteert ze in haar proefschrift een axiomatisch kader voor beeldfusie op basis van multiresolutietechnieken. Dit kader biedt niet alleen onderdak aan de meeste bestaande multiresolutie-beeldfusietechnieken, maar laat ook ruimte voor nieuwe technieken.

G. Piella Fenoy: Adaptive wavelets and their applications to image fusion and compression. Promotor is prof. dr. P.W. Hemker.

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 566 2929.