Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste Nationaal Trappers Congres

Gezondheidsmanagement met soms 300% rendement

Donderdag 30 oktober Gasuniegebouw Fietsstad Groningen. Aanvang 9.00 uur. Eindtijd 16.30 uur.

De Nationale Fiets Groep uit Lemmer organiseert op 30 oktober aanstaande onder de titel "Trappers, schakel tussen gezondheid en fietsmobiliteit" in samenwerking met het Vervoer Coördinatie Centrum Noord-Nederland haar Eerste Nationaal Trappers Congres. Trappers is een beloningssysteem, speciaal voor de fietsende forens.

Gedurende dit P&O vakcongres wordt dieper ingegaan op de betekenis van fietsen naar het werk en de relatie naar actueel gezondheidsmanagement*.

Rob van Gijzel leidt het congres in goede banen nadat de Groningse wethouder Koen Schuiling heeft geopend. Onder het thema "Fietsen naar het werk levert meer op dan ooit", voorziet de programmaopzet in concrete praktijkadviezen met betrekking tot actueel gezondheidsmanagement. Zo zal onder andere arbeids- en organisatiekundige Hans Uyttenboogaart in zijn kernbetoog de economische effecten van welbevinden en gezondheid behandelen. Psychologe en communicatiestrateeg dr. Susanne Piët zal ingaan op de kracht van belonen en de effecten op gedragsbeïnvloeding. Daarnaast laat Robert Benninga iedereen aan den lijve ervaren dat uiteindelijk iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn eigen conditie.

Naast de lezingen en samenspraken worden forumdiscussies verwacht met onder andere deelnemers van VWS, V&W, de provincies Groningen en Zeeland. GBW /NIGZ** zal aanwezig zijn om praktisch inzicht te geven in de voordelen van fietsen naar het werk.

Het congres wordt afgesloten met de uitreiking van de eerste "Trappers Troffee" gevolgd door een toost op Trappers.

*Werknemers die voldoende beweging krijgen hebben in een periode van 4 jaar maar liefst 50 verzuimdagen minder dan collega's met bewegingarmoede. **Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie.

Het congres gaat in op betekenis en noodzaak van bewegen. Centraal staat fietsgebruik en de positieve relatie naar gezondheid en WAO-preventie: gezondheidsmanagement dat snel tot 13% conditie-verbetering leidt. Inleiders komen uit de gezondheidssector, de gedragswetenschappen, HRM en ARBO.

Trappers, wat zijn dat.

Over het nieuwe beloningssysteem voor de fietsende forens.

Het fietsbeloningssysteem Trappers van de Nationale Fiets Groep werd, tijdens het congres van Vervoer Management Nederland afgelopen najaar in Zutphen, geïntroduceerd. De fiets van een werknemer wordt voorzien van een tag (zender). Bij de werkplek wordt een reader (ontvanger) geplaatst. Onderdeel van een systeem dat het mogelijk maakt individueel fietsgebruik voor woon-werkverkeer eenvoudig en betrouwbaar te registreren, te administreren en centraal te verwerken. Elke registratie levert de werknemer trappers (fietspunten) op, waarmee hij of zij al fietsend een aantrekkelijke beloning opbouwt. Werknemers bepalen zo zelf het voordeel dat zij jaarlijks bij elkaar fietsen. Vaker op de fiets komen betekent immers meer Trappers en dus een grotere beloning. Bovendien bestaat er een koppeling met internet, waardoor het persoonlijke saldo op elk moment opgevraagd kan worden. Voor velen een extra stimulans.

Trappers heeft gezonde voordelen
Werknemers:
Betere gezondheid en actieve bijdrage aan het milieu Directe beloning via fietspunten
Efficiënter woon-werkverkeer en lagere autokosten
Werkgevers:
Minder verzuim, WAO-preventie
Rechtvaardige en controleerbare vergoeding voor woon-werkverkeer per fiets Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden
Goede aanvulling op het bedrijfsmobiliteitsplan
Positieve bijdrage aan maatschappij en milieu
Besparing op parkeerkosten

Einde Bericht


---



Ingezonden persbericht