Eemland Zuid 10.20 uur

Utrecht 30-10-2003 - Persberichten district Eemland Zuid

Dodelijke aanrijding
AMERSFOORT Woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur vond er op de kruising Everard Meijsterweg met de Arnhemseweg een verkeersongeval met dodelijke afloop plaats.

Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Muiden reed in zijn vrachtwagen over de Everard Meijsterweg en wilde rechtsaf de Arnhemseweg oprijden in de richting van de Rijksweg A28. Over het trottoir op genoemde kruising liep een 29-jarige vrouw uit Amersfoort met haar twee kinderen, één kind zat in een kinderwagen. Zij wilden de Arnhemseweg oversteken in de richting van de Vermeerstraat/Gasthuislaan. Hier ontstond door nog onbekende oorzaak een aanrijding, waarbij de twee kinderen onder de vrachtwagen terechtkwamen. De traumahelikopter kwam ter plaatse. De twee kinderen, een 4-jarig meisje uit Amersfoort werd met letsel aan haar benen overgebracht naar het UMC. Het 2-jarige jongetje uit Amersfoort (die in de kinderwagen zat) werd ter plaatse gereanimeerd, maar overleed aan zijn verwondingen. De moeder en de vrachtwagenchauffeur liepen geen letsel op. De chauffeur was hevig geëmotioneerd en werd opgevangen door bureau slachtofferhulp evenals de moeder van de kinderen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Bromfiets in beslaggenomen
AMERSFOORT Woensdagmiddag rond 14.30 uur heeft de politie op de Havik een bromfietser aangehouden, die zonder helm en bromfietscertificaat reed. De 18-jarige man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij werd gehoord. De bromfiets werd inbeslaggenomen.

Dronken automobilist aangehouden
LEUSDEN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie tussen 00.45 uur en 01.10 uur alcoholcontrole gehouden op de Randweg. Bij een blaastest bleek een 43-jarige automobilist uit Leusden onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar hij 435 Ug/l blies. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Controle gesloten weg
WOUDENBERG Woensdagavond heeft de politie rond 19.30 uur op de Leusbroekerweg/Voskuilerdijk gecontroleerd op verkeer dat een geslotenverklaring negeerde. Elf personen negeerden het bord en werden bekeurd.

Meisjes aangehouden voor diefstal en heling
AMERSFOORT Woensdagmiddag heeft de politie rond 14.00 uur twee meisjes, van 16 en 18 jaar uit Amersfoort, aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel op de Langestraat. De twee meisjes hadden samen een jas gestolen. Op het politiebureau kreeg het 18-jarige meisje een boete en het 16-jarige meisje een Halt-verbaal. Ook bleek het 16-jarige meisje verdacht te zijn van betrokkenheid bij de diefstal van een mobiele telefoon. Bij fouillering bleek zij in het bezit te zijn van de betreffende mobiele telefoon. Hiervoor is het meisje vervolgens aangehouden. Het meisje gaf aan de telefoon geruild te hebben met het 18-jarige meisje, dat voor heling werd aangehouden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Tandemongeluk: drie gewonden
AMERSFOORT Woensdagmiddag rond 17.30 uur raakten vier fietsers gewond op de kruising Berkenweg-Paulus Buijslaan. De vier reden op een tandem op de kruising, toen de voorvork afbrak. Hierdoor kwamen de fietsers ten val. De fietsers, een 39-jarige man uit Amersfoort, zijn 22-jarige nichtje uit Sneek en zijn 4-jarige dochter raakten gewond. Zijn 2-jarige dochter bleef ongedeerd. De gewonde fietsers werden door buurtbewoners opgevangen tot de ambulance arriveerde en hen meenam naar het Lichtenberg ziekenhuis voor onderzoek.