Politie Hollands Midden
Datum: 30 oktober 2003

(



Onder invloed rijden Oegstgeest

De politie hield op woensdag 29 oktober rond 12.50 uur op de Rijnsburgerweg een 59-jarige man op een snorfiets aan. Agenten viel het op dat de man de weg gebruikte in plaats van het verplichte fietspad en dat hij daarbij ook geen rechte lijn aanhield. De uitslag van de ademanalyse aan het bureau was 1140 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Bromfietscontrole Leiden
De politie heeft op woensdag 29 oktober in de omgeving Sumatrastraat/Willem de Zwijgerlaan/Lage Rijndijk een bromfietscontrole gehouden. Er zijn tijdens deze controle 14 bekeuringen uitgeschreven voor met name overschrijding van de constructiesnelheid. Een bromfiets werd in beslaggenomen nadat hij op de rollertestbank een vermogen gaf van 2,0 KW. Uit gegevens blijkt dat tegen de bestuurder eerder dit jaar al proces verbaal was opgemaakt voor hetzelfde feit.


Politie zoekt overvaller van overval op tankstation Voorschoten

Een nog onbekende kleine negroïde man van tussen de 30 en 35 jaar pleegde op woensdag 29 oktober rond 21.05 uur een overval op het Esso benzinestation aan de Veurseweg. De man kwam gemaskerd de winkel binnen en bedreigde de daar aanwezige 22-jarige pompbediende uit Voorschoten met een mes. Op dit moment is niet bekend of de overvaller geld bij de overval heeft buitgemaakt. Wel dat hij na de overval het station lopend verliet in de richting van Leidschendam. Ook kreeg de politie de melding dat de overvaller in die richting een aan de weg geparkeerde auto probeerde te stelen. De politie trof op de aangewezen plek niet meer dan glas van een autoruit aan. De politie liet een speurhond van het naburige korps Haaglanden komen. Hij pakte geen spoor op. Het vermoeden bestaat dan ook dat de overvaller inderdaad in een auto is gestapt. De politie heeft op dit moment echter nog geen aangifte van diefstal van een auto op die plaats binnen. Een door de politie gehouden buurtonderzoek leverde nog geen resultaat op. De politie zet haar onderzoek voort.


Gestolen auto in brand gestoken Leiden

Onbekenden staken op donderdag 30 oktober rond 01.00 uur een auto in de brand op het fietspad van de Groene Maredijk. De auto was van zijn kentekenplaten ontdaan. De politie wist aan de hand van het chassisnummer de eigenaar te achterhalen. Deze bleek te wonen aan de Doelengracht. Op 4 oktober jl. bleek daar in de woning te zijn ingebroken. Met de daar gestolen autosleutels werd de buiten geparkeerde Opel Corsa gestolen en was nu dus in de brand gestoken. De brandweer bluste het vuur. Het fietspad liep door de brand schade op. De politie stelt een nader onderzoek in.


Aanrijding bij verlaten uitrit Alphen aan den Rijn

Een 20-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn verleende op woensdag 29 oktober rond 08.10 uur bij het verlaten van de uitrit van haar woning aan de Zuider Keerkring geen voorrang aan een daar in een auto rijdende 25-jarige plaatsgenoot. Bij de aanrijding die ontstond klaagde de 20-jarige vrouw over haar nek. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.


Onder invloed rijden Nieuwveen

De politie hield op donderdag 30 oktober rond 01.25 uur op de Provincialeweg een 45-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 460 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Verkeersongeval met beknelling Aarlanderveen
Een 24-jarige automobilist uit Suchowola (Polen) raakte op woensdag 29 oktober rond 10.40 uur op de Nieuwkoopseweg de controle over zijn auto kwijt. Hij kwam vermoedelijk met een wiel in de berm terecht waarna een stuurcorrectie fataal afliep. De auto kwam dwars op de weg te staan. Een 62-jarige automobiliste uit Noorden reed vervolgens op de auto in. De Noordense raakte bekneld. De brandweer bevrijdde haar uit haar benarde situatie. Ook artsen van de traumahelikopter verleende daarbij assistentie. De Noordense werd, evenals de bij haar in de auto zittende 63-jarige broer uit Zeist, met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De man uit Polen en een bij hem in de auto zittende landgenoot bleef ongedeerd. De Nieuwkoopseweg is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest.


Onder invloed rijden Bodegraven

De politie hield op donderdag 30 oktober rond 00.35 uur op de Goudseweg een 62-jarige automobilist uit Zwammerdam aan. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 360 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.


Scooterrijder loop vermoedelijk beenbreuk op Waddinxveen

Een 21-jarige man uit Gouda verloor op woensdag 29 oktober rond 22.35 uur nabij het verkeersplein Beethovenlaan met de Chopinlaan en de Willem de Zwijgerlaan door nog onbekende oorzaak de controle over zijn scooter. Hij botste tegen het afgeronde betonblok op het plein. Met vermoedelijk een beenbreuk werd de man overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


Politie houdt verdachte van diverse bedreigingen aan Gouda

De politie heeft na een uitgebreid onderzoek op woensdagochtend 29 oktober op de Westerkade een 36-jarige man uit Gouda aangehouden. De man wordt er van verdacht verantwoordelijk te zijn voor diverse bedreigingen die hij sedert september op enkele inwoners van Gouda uitoefende. Naast verbale bedreigingen werd er ook gedreigd met een mes en een vuurwapen. Een 46-jarige Gouwenaar deed daarvan op 25 september aangifte. Op zaterdag 25 oktober deden een 16-jarige en een 24-jarige Gouwenaar aangifte nadat zij op de Prins Hendrikstraat door de verdachte werden belaagd. Hij was uit op de fiets van de twee. Een uitgebreid onderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachte. In zijn woning werd het vermoedelijke mes en pistool aangetroffen waarmee hij zijn bedreigingen kracht bij zette. Na onderzoek bleek het pistool niet echt te zijn. Het was wel een sprekende gelijkenis van een vuurwapen en geschikt voor bedreiging en afdreiging. De verdachte is ingesloten. Op vrijdag 31 oktober wordt de verdachte bij justitie voorgeleid.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --