Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 oktober 2003

Aanrijding met letsel

Automobilist verleend geen voorrang aan fietster

Enschede

Woensdagmorgen 29 oktober, om ongeveer 11.40 uur, verleende een 35 jr. automobilist uit Dordrecht, geen voorrang aan een 16 jr. fietster uit Enschede. De automobilist reed vanaf het Schuttersveld in Enschede, de Hengelosestraat op en zag daarbij de 16 jr., die over het fietspad van de Hengelosestraat reed, over het hoofd. De fietster is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-141764)

Rijden onder invloed

Bromfietser met 0,8 promille

Enschede

Donderdagmorgen 30 oktober, om ongeveer 00.20 uur werd een 26 jr. bromfietser uit Enschede gecontroleerd op de Noord Esmarkerrondweg in zijn woonplaats. Bleek te veel alcohol houdende dranken te hebben genuttigd. Hij werd aangehouden en op het bureau wees de ademanalyse 0.8 promille uit. Met een bekeuring van 75 euro is hij na verhoor weer naar huis gestuurd. (bps: 03-142049)

Rijden onder invloed

Automobiliste met 2.35 promille, heeft de hele weg nodig

Enschede

Donderdag 30 oktober omstreeks, 01.10 uur, werd geconstateerd dat een 26 jr. automobiliste uit Enschede de gehele rijbaan van de Parkweg en de Hendrik ter Kuilestraat in haar woonplaats nodig had. Oorzaak hiervan was het overmatig drankgebruik. Zij werd aangehouden en de ademanalyse wees 2.35 promille uit. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-142054)

Zonder rijbewijs / veel te snel

Automobilist rijdt 130 waar 70 en 80 mag, zonder rijbewijs

Enschede / Haaksbergen

Donderdagmorgen 30 oktober, om ongeveer 00.30 uur werd geconstateerd dat een automobilist met hoge snelheid over de Haaksbergerstraat / Enschedesestraat raasde, in de richting van Haaksbergen. In Haaksbergen kon hij, een 34 jr. man uit Borne, tot stoppen worden gedwongen. Met een gemiddelde snelheid van 130 km. per uur was het richting Haaksbergen gegaan, daar waar 80 en later 70 is toegestaan. Bij controle bleek bovendien dat de 34 jr. geen geldig rijbewijs heeft en dat hij hiervoor reeds diverse keren was bekeurd. Opnieuw wordt er proces-verbaal opgemaakt. Omdat ook werd geconstateerd dat er nog een bekeuring openstond die hij of moest betalen of dat, indien hij dit niet deed, de auto in beslag genomen kon worden, werd dit laatste gedaan omdat niet werd betaald. (bps: 03-142053)

Notoire winkeldief

Winkeldief op herhaling, aangehouden

Enschede

Werd bij een van de warenhuizen op het van Heekplein in Enschede, een winkeldief aangehouden die de alarmlabels van kledingstukken had geknipt. Buiten de winkel werd hij door beveiligingspersoneel van het warenhuis aangehouden en daarna overgedragen aan de ter plaatse gekomen politiemensen. Aan het bureau werd in de fouillering de kniptang aangetroffen die bij het verwijderen van de alarmlabels was gebruikt. De winkeldief, een 29 jr. Enschedeer, was reeds vaker voor winkeldiefstal in contact met politie en justitie geweest, waardoor hij in verzekering gesteld en bij justitie wordt voorgeleid. (bps: 03-141806)

180 i.p.v. 100

Automobilist rijdt 180 km per uur, daar waar 100 is toegestaan

Enschede

Werd geconstateerd dat een 60 jr. automobilist uit Enschede, met een snelheid van 180 km per uur reed over de A35 in zijn woonplaats, daar waar 100 km per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-141939)

Aanrijding met letsel

Fietser rijdt door rood, automobilist kan aanrijding niet voorkomen

Hengelo

Woensdagmiddag 29 oktober, omstreeks 16.55 uur, reed een 58 jr. fietser uit Haaksbergen op het fietspad van de Haaksbergerstraat in Hengelo. Op de kruising met de A35, afslag Twentekanaal, reed hij door het rode verkeerslicht en een 46 jr. automobilist, ook uit Haaksbergen, trok bij groen op en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 58 jr. is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in ieder geval een nacht ter observatie werd opgenomen. (bps: 03-141967)

Aanhouding i.v.m. verduistering

Man aangehouden in verband met verduistering van een auto

Harbrinkhoek / Almelo

Begin oktober 2003, werd namens een autobedrijf uit Harbrinkhoek, aangifte gedaan van het verduisteren van een lease-auto door een 32 jr. man uit Almelo. Een onderzoek werd ingesteld, en naar aanleiding hiervan werd woensdagavond 29 oktober, de 32 jr. in zijn woning in Almelo aangehouden en aan het bureau voor verder verhoor opgesloten. Het is nog niet duidelijk waar de auto op dit moment is. (bps: 03-009154)

Aanhouding vier personen

Wegens verdacht ophouden en bezit van inbrekerswerktuig is viertal aangehouden

Almelo

Op donderdag 30 oktober omstreeks 01.32 uur werd de aandacht van surveillerende politiemensen getrokken door een auto. Deze reed over de Plesmanweg in de richting Aadorp. Bij de rotonde keerde deze auto weer in de richting Almelo. Bij controle van de vier inzittende mannen bleek dat allen uit Utrecht en omgeving kwamen. Zij konden geen plausibel antwoord geven op de reden van hun aanwezigheid in Almelo. Tevens werd in de auto een tas met inbrekersgereedschappen aangetroffen, zoals een haakse slijper, koevoeten, moker, bijtel en schroevendraaiers. Het viertal, een 25- en 29-jarige uit Nieuwegein, een 21-jarige Utrechtenaar en een 24-jarige uit Houten werden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek en verhoor opgesloten. (bps: 03-142059)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt zich vast in het zand en blijkt onder invloed

Hengelo

Op donderdag 30 oktober omstreeks 02.00 uur treft de politie aan het eind van de Bornsestraat, vastgereden in het zand een auto met draaiende motor aan. De bestuurder, een 21-jarige Enschedeër staat met zijn vriendin naast de auto. Hij verklaarde dat hij vanuit de richting Almelo de afzetborden op de Bornsestraat had genegeerd. Hij was doorgereden tot het eind, waar hij met de auto tot op de bodemplaat in het zand kwam te zitten. Bij de bestuurder werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop hem een ademanalyse werd afgenomen. De uitslag was 0,7 promille. In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto kon door de politiemensen uit zijn benarde positie worden bevrijd. (bps: 03-142063)

Aanhoudingen wegens fietsendiefstal

Twee mannen aangehouden nadat zij ieder een afgesloten fiets meevoerden

Oldenzaal

Op donderdag 30 oktober omstreeks 03.45 uur zag de politie op de Vestingstraat twee mannen lopen met ieder een fiets aan de hand. Beide fietsen werden voortgesleept omdat deze nog waren afgesloten. Bij het zien van de politiemensen probeerden beide mannen de fietsen snel te verstoppen. Het vermoeden bestaat dat beide fietsen in de omgeving van De Vijfhoek zijn ontvreemd. De verdachten, een 23-jarige Oldenzaler en een 23-jarige uit Rossum werden aangehouden. Zij verkeerden aardig onder invloed van drank en ontkenden dat zij de fietsen hadden gestolen. Beiden zijn opgesloten voor nader verhoor en onderzoek.(bps: 03-142068)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --