Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nieuw, verfrissend en vertrouwd

Nieuw gezicht voor Achterhoekse Antiekgids

Zutphen - Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft een geheel nieuwe Achterhoek Antiekgids uitgebracht. De gids beschrijft twee regio's met een divers en aantrekkelijk aanbod van antiquairs en galeries. Beschreven zijn: "De Achterhoekse antiekstraat", globaal het stroomgebied van de Oude IJssel van Doesburg via Doetinchem naar Gendringen, en "De Graafschap" de omgeving Zutphen en Lochem. Verschillende horecagelegenheden haken in op de uitgave van de Achterhoekse Antiekgids, met aantrekkelijke aanbiedingen. Informatie hierover is te verkrijgen bij de VVV's.

De vernieuwde gids heeft een volledig nieuw maar vertrouwd gezicht gekregen. De frisse nieuwe opmaak, sprekende foto's en achtergrondverhalen bieden de geïnteresseerde consument een aantrekkelijk aanbod van antiquairs en galeries in de Achterhoek.

Brochure

De 42 pagina's dikke gids bevat behalve presentaties van twintig antiquairs, ook toeristische beschrijvingen van de twee deelgebieden: "Achterhoekse antiekstraat" en "de Graafschap". Elke antiquair belicht zijn eigen specialiteit. De een richt zich op zilver, klokken en porselein, de ander heeft beeldende kunst als specialisatie. Het aanbod varieert van zeventiende- en achttiende-eeuws antiek, tot snuisterijen en Engels antieke meubelen, voor zowel de grote als kleine beurs. De gids richt zich niet alleen op de vele antiquairs die de Achterhoek rijk is, maar ook op de aan de route gelegen horecabedrijven. Hier kan de toerist tijdens zijn tocht langs het antiek in de Achterhoek tot rust komen en genieten van de typische Achterhoekse gastvrijheid.

De gids is verkrijgbaar bij de deelnemende antiquairs en horecaondernemingen, alle VVV's in de Achterhoek en grotere VVV's van Nederland of bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, tel. 0900-2692888, of via de website: www.achterhoektoerisme.nl

Arrangementen

In samenwerking met de horecagelegenheden worden één- en meerdaagse arrangementen aangeboden. Hierbij wordt een bezoek aan de antiquairs gecombineerd met een stad- en museumbezoek, fiets- en wandeltochten al dan niet met één of meer overnachtingen.

De horecabedrijven zijn over de beide routes verdeeld. Het project is onder andere mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van antiquairs, horecabedrijven en verschillende VVV's.

Zutphen, oktober 2003


---

Noot:

In overleg kunnen ter aanvulling op een redactioneel artikel lezersaanbiedingen worden samengesteld. Hiervoor kunt u contact opnemen met Margreet van Zuiden van de afdeling marketing en promotie van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, tel. (0575) 51 93 30. Diamateriaal (vrij van rechten) is ter illustratie van artikelen beschikbaar.