Gemeente Enschede

Enschede studentenstad steviger op de kaart


Enschede, 30-10-2003

Vandaag is, met het online gaan van twee websites, het Platform Enschede Studentenstad officieel van start gegaan. Het Platform, dat bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Enschede en het gehele hoger onderwijs van Enschede (Universiteit Twente, Saxion Hogescholen, AKI en ITC), zal Enschede als studentenstad promoten bij toekomstige studenten. Een belangrijk middel daarbij is de verstrekking van subsidies om promotionele activiteiten en projecten mogelijk te maken.

Doel van het Platform is om Enschede stevig als studentenstad op de kaart te zetten door middel van diverse activiteiten in en buiten Enschede. Studentenorganisaties, maar ook anderen in Enschede, kunnen zich bij het Platform melden met een plan voor zo'n activiteit. Het Platform, waar ook een studentenadviescommissie aan verbonden is, beoordeelt de ingediende plannen op grond van doelstellingen, richtlijnen en het thema.

In principe komen alleen plannen die nieuw zijn en gericht zijn op middelbare scholieren, in aanmerking voor een subsidie. De volledige voorwaarden waaraan de plannen moeten voldoen, zijn te vinden op de website van het platform, www.platformenschedestudentenstad.nl. Naast een criteriachecklist staan op deze site ook voorbeeldprojecten waaraan men zich bij de aanvraag kan spiegelen.

Tegelijkertijd met de website van het Platform, is voor de toekomstige studenten de website www.enschedestudentenstad.nl online gegaan. Deze website geeft aankomende studenten informatie over de stad Enschede, het studentenleven, kamerverhuur, studiefinanciering,- evenementen, onderwijs en open dagen.

Het Platform is de opvolger van de inmiddels opgeheven Stichting Enschede Studentenstad (STESS). Het nieuwe Platform kenmerkt zich door samen met studenten en organisaties actief Enschede als studentstad te promoten . Het Platform wordt gezamenlijk gefinancierd door de gemeente Enschede, de Universiteit Twente en Saxion Hogescholen. Na een jaar zal gekeken worden of de nieuwe opzet voldoende resultaten geeft.

---

Gepubliceerd op 30-10-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar