Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



30 oktober 2003 middag


Harderwijkse tasjesrover blijft langer vast

De 21 jarige Harderwijker die afgelopen maandag door de politie in Harderwijk werd aangehouden terzake meerdere tasjesroven, is op last van de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De man blijft derhalve ingesloten.
De verdachte heeft inmiddels de tasjesroven bekend van 15 oktober op de Verkeersweg/Hoge Pad, op 16 oktober op de Plantage, op 18 oktober op het P.C. Hooftplein, op 22 oktober een poging op Vischmarkt.
Op zijn aanwijzingen vond de politie een weggegooide portemonnee terug in de struiken nabij het Sijpelpad en een andere portemonnee in een rioolput aan de Burg. Numanlaan. De politie zet het onderzoek voort.



Putten - diefstal uit auto


Uit de personenauto van een 38 jarige inwoner uit Haren is een laptop weggenomen. De auto stond van 10.00 tot 12.00 uur geparkeerd op de strandboulevard. Er is een ruit ingeslagen.



Epe - rood licht controle


Bij controle vanmorgen aan de Hoofdstraat werden 100 personenauto's gecontroleerd. Elf automobilisten reden door het rode licht en werden bekeurd.



Nunspeet - Diefstal uit auto


In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in de auto van een 41 jarige inwoner uit Nunspeet. Uit de auto, geparkeerd aan de Dreeslaan, is een radio cd-speler weggenomen. Het slot van het portier is geforceerd om in de auto te komen.



Elburg - vrouw gewond bij val met fiets


Een 48-jarige Elburgse is vanmorgen op de Botterstraat door nog onbekende oorzaak komen te vallen. Het ongeluk gebeurde omstreeks 11.30 uur en de vrouw liep een bloedende hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Aangezien de vrouw zich niets van het ongeval kan herinneren zoekt de politie eventuele getuigen van het incident.



Harderwijk- aanrijding op rotonde


Een 40-jarige Harderwijkse scholiere raakte vanmiddag betrokken bij een aanrijding op de rotonde van de Selhorstweg. Het meisje reed omstreeks 12.50 uur over de Joannitenlaan naar de rotonde. Hier stond het verkeer op de rechter rijstrook stil en het meisje kreeg van een automobilist een seintje dat ze door kon rijden. Helaas passeerde op dat moment een 58-jarige automobilist uit Hierden die via de linker
rijstrook langs de stilstaande auto's reed. Bij de botsing ontstond gelukkig slechts schade aan de voertuigen en geen letsel.


Kort daarvoor had ook een aanrijding plaatsgevonden op de rotonde aan de Vondellaan. Hier zag een automobiliste een bromfietser over het hoofd. De bromfiets liep een verbogen voorvork op ene beide partijen hebben de zaak onderling geregeld.



Ermelo- pluim


De politie deelt een pluim, omdat vanmorgen tijdens snelheidscontroles op de Horsterweg, Hamburgerweg en Oude Oude Telgterweg geen enkele bestuurder de geldende snelheid heeft overschreden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --