Ingezonden persbericht


Iomega HDD 250 GB USB 2.0/Firewire Desktop Hard Drive leverbaar in Europa

HDD serie uitgebreid met nieuwe schijf van 250 GB

Genève, 30 oktober 2003 - Iomega, wereldwijd leverancier van oplossingen voor gegevensopslag, maakt bekend dat de Iomega HDD 250 GB drive nu ook in Europa leverbaar is. Hiermee is de uitbreiding een feit van de succesvolle Iomega HDD serie - makkelijk mee te nemen drives voor mobiele gebruikers, met software voor de bescherming van applicaties en gegevens.

De nieuwe Iomega HDD 250 GB Portable Hard Drive is een gestroomlijnd draagbaar apparaat, niet veel groter dan de gemiddelde PDA (afmetingen van de drive na aansluiting op een interface: 31,7 x 114,3 x 184,1 mm). De drive weegt circa 906 gram en is leverbaar in Hi-Speed USB (USB 2.0) of FireWire configuratie. De interfaces zijn eenvoudig te verwisselen waardoor de drive kan worden gebruikt met verschillende besturingssystemen. Met USB 2.0 levert de drive een overdrachtssnelheid van 25 MB per seconde, met FireWire zelfs 32 MB per seconde.

Deze externe harde schijf is met 7200 toeren per minuut zo snel en functioneel dat eindgebruikers applicaties direct vanaf de schijf kunnen gebruiken. Zoals alle opslagoplossingen van Iomega wordt deze HDD drive geleverd met de geruststellende garantie van eenvoudige installatie en groot gebruiksgemak, en met alle hardware en software die u nodig hebt voor het vastleggen en bewaren van uw waardevolle gegevens. Met Iomega Automatic Backup en Symantec Norton Ghost 2003 maakt de Iomega HDD schijf intelligentere opslag mogelijk, waarbij eindgebruikers kunnen aangeven dat van bepaalde bestanden back-ups moeten worden gemaakt. Zij kunnen zelfs het hele systeem herstellen wanneer de harde schijf van de computer crasht.

"De nieuwste Iomega HDD biedt de veiligheid en de betrouwbaarheid die u nodig hebt voor het beschermen en terughalen van uw waardevolle gegevens", zegt Romain Cholat, verantwoordelijk voor Mobile Desktop Solutions bij Iomega International. "Het royale softwarepakket bij de HDD 250 MB garandeert maximale bescherming van uw systeem met één druk op de knop."

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Iomega HDD drive is per direct leverbaar in Europa. De adviesprijs voor het apparaat, verkrijgbaar bij speciaalzaken of op www.iomega.com, bedraagt 429 Euro.

Over Iomega
Iomega International SA is DE Europese dochteronderneming van Iomega Corporation en levert gebruiksvriendelijke en hoogwaardige storageoplossingen om de gebruikers in staat te stellen hun digitale gegevens te beschermen, te beveiligen, op te slaan en te delen. De bekroonde storageproducten van Iomega omvatten de veelgevraagde Zip Drives 100MB*, 250MB en 750MB, evenals hoogwaardige draagbare Iomega HDD-drives met een capaciteit van 20GB** tot 40GB, externe Iomega HDD-drives met een capaciteit van 80 tot 120 GB, de nieuwe Iomega Mini USB Drive met capaciteiten 64MB, 128MB, 256MB en 1GB en externe Iomega CD-RW-drives. De Iomega-software Automatic Backup, Iomega Sync, HotBurn(TM) CD-recordingsoftware en Active Disk(TM) -technologie vereenvoudigen de beveiliging en het gedeeld gebruik van gegevens thuis en op het werk. Speciaal voor netwerken pakken de nieuwe Iomega NAS-servers uit met een capaciteit van 120 GB tot 720 GB. Iomega biedt bedrijven en particulieren een uitgebreide oplossingen voor het herstel van gegevens die verloren gingen door een storing in de hardware, corrupte bestanden of mediumschade. De firma is bereikbaar op het Web op http://www.iomega-europe.com.

Copyright© 2003 Iomega Corporation. Alle rechten voorbehouden. Iomega, Zip, Sync, HotBurn, ioclub en Active Disk zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Iomega Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft, Windows en Active Directory zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Sommige andere product-, merk- en bedrijfsnamen zijn mogelijk handelsmerken of benamingen van hun respectievelijke eigenaars.


* De productcapaciteit wordt aangegeven in megabytes (MB), waarbij 1MB = 1 miljoen bytes. Afhankelijk van het formaattype en het besturingssysteem kan de aangegeven capaciteit variëren.

** De productcapaciteit wordt aangegeven in (GB), waarbij 1GB = miljard bytes. Afhankelijk van het formaattype en het besturingssysteem kan de aangegeven capaciteit variëren.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht