1e persbericht van donderdag 30 oktober 2003

Eindhoven 30-10-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed

Een 44-jarige Eindhovense automobilist is woensdag om 22.20 uur op de Tongelresestraat aangehouden omdat hij gedronken had. De man was betrokken bij een verkeersongeval. Een andere automobilist, een 27-jarige Eindhovenaar, reed achteruit tegen de auto van zijn 44-jarige plaatsgenoot. De politie kwam ter plaatse en rook dat de 44-jarige man gedronken had. De man blies bijna 1,1 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Bij de aanrijding was alleen blikschade.

Eindhoven: Inbreker gepakt

Op de Willem van Kesselstraat is donderdag om 1.10 uur een 42-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Dat gebeurde na een melding van een inbraak in een buurthuis in de Van der Werffstraat. De man werd in de buurt aangetroffen en hij voldeed aan het opgegeven signalement. Hij had voor ruim 50,= aan muntgeld bij zich. Dat zou uit het buurthuis komen. De man is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Twee mannen aangehouden

Op de Boerhaavelaan zijn woensdag om 17.55 uur een 35-jarige Helmonder en een 39-jarige man uit Someren aangehouden. Politiemensen zagen de twee verdachten rijden in een auto en in de achterbak van die auto lag een vrij nieuwe fiets. Een controle volgde en zij konden niet zeggen waar de fiets vandaan kwam. In de achterbak lag ook elektrisch handgereedschap. Dat alles is in beslaggenomen. De twee mannen zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Man vernielt ruit voor onderdak

Een 35-jarige Helmonder is woensdag om 23.10 uur op de Weg op den Heuvel aangehouden. Hij belde zelf de politie omdat hij een ruit van het gemeentehuis had vernield. Hij deed dat omdat hij onderdak voor de nacht wilde. Dat kreeg hij in het politiebureau.

Best: Woninginbraak

Woensdag is ingebroken in een woning aan de Oranjestraat. Via het platdak is de dader bij het slaapkamerraam gekomen. Dat is opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden.

Geldrop: Inbraak in winkel

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een winkel aan de Langstraat. Een toegangsdeur is kapotgemaakt. Uit de winkel is kleding gestolen. Hoeveel is nog niet bekend.