Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Donderdag 21 oktober                                           
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN



Politie rolt hennepkwekerijen op en neemt vuurwerk in beslag

De politie heeft woensdagmiddag twee hennepkwekerijen opgerold. Het gaat om kwekerijen die gevestigd waren in woningen aan de Willemsweg en de Pootstraat. Alle planten en bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen. Hierbij werden resp. een 55-jarige Nijmegenaar en een 40-jarige Nijmegenaar aangehouden.

In een woning aan het Rondopad werd een hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen. Ook dat is in beslag genomen. Hiervoor werd een 34-jarige Nijmegenaar aangehouden. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.


Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Myranda Theunissen, 06 -22930991.



Ongevallen met letsel

Op de Zijpendaalseweg kwam een 78-jarige fietster ten val nadat een hond tegen haar fiets opliep. De fietster liep een hoofdwond op en is voor behandeling overgebracht naar het Canisius ziekenhuis.
Op de Groenewoudseweg is vanochtend een aanrijding ontstaan tussen een 23-jarige fietser uit Nijmegen en een 33-jarige automobilist uit Wijchen. Vermoedelijk stak de fietser de weg over en zag hij de automobilist niet. Door de aanrijding raakte de fietser gewond aan zijn schouder. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Radboud ziekenhuis.


Woninginbraak

In een woning aan de Heidevenstraat is gisteren ingebroken. Door een bovenlicht te verbreken zijn de dieven de woning binnengekomen. Het is niet bekend of er goederen uit de woning zijn gestolen. De 74-jarige bewoonster deed aangifte.


Mishandeling

Vanochtend is een 31-jarige inwoner van Cuijk aangehouden nadat hij een medewerkster van een winkel aan de Broerstraat had mishandeld. De man had een meningsverschil met de verkoopster en kneep haar in haar keel. De politie werd gebeld waarna de man is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


DISTRICT TWEESTROMENLAND



Dreumel- auto gestolen

Vanaf de Langeweg is vandaag een groene Mercedes met het kenteken HP-VP-44 gestolen. Er is aangifte gedaan.


Wijchen- ongeval met letsel

Gisteren is op de Westerdreef een 76-jarige fietser uit Beuningen tegen een 12-jarige fietser uit Wijchen gebotst. De 76-jarige fietser liep licht letsel aan zijn pols en hoofd op.


Wijchen- bedrijfsinbraak

Afgelopen nacht is in een bedrijf aan de Pieter Zeemanstraat ingebroken. Door een deur te forceren zijn de dieven het pand binnengekomen. Het is niet bekend of er goederen zijn gestolen. Er is aangifte gedaan.


DISTRICT DE WAARDEN



Culemborg - meerdere aanhouding na openlijjk geweld

Woensdagnacht heeft de politie drie mannen in hun woning in Culemborg aangehouden als verdachten van een vechtpartij. De vechtpartij vond woensdagavond plaats in een horecagelegenheid aan de Kapelhof. Van deze vechtpartij heeft een 28-jarige man uit deze plaats aangifte gedaan. Bij de vechtpartij werd ook met meubiliar van de horecagelegenheid gegooid waardoor de aangever licht letsel opliep. Vanmorgen hebben zich nog twee verdachten in deze zaak gemeld bij de politie. De verdachten, allen afkomstig uit Culemborg, varieren in leeftijd van 22 tot 43 jaar. De aanleiding tot de vechtpartij zou liggen in de relatiesfeer. Vier verdachten zijn in verband met het onderzoek in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Een 31-jarige verdachte is in vrijheid gesteld.

Voor vragen over bovenstaand persbericht kunt u terecht bij José Albers. Tel: 06- 53 24 01 75.

Tiel- hennepkwekerijen opgerold
In tien schuurtjes aan de Beethovenstraat zijn gistermiddag hennepkwekerijen aangetroffen. Nadat bij de politie informatie binnenkwam over de mogelijke kwekerijen, is een onderzoek gestart. Het onderzoek leidde tot de inval in de schuurtjes. Er werden 1315 hennepplanten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en vernietigd evenals diverse apparatuur. Er is een verdachte, een 40-jarige inwoner van Tiel, aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. Tevens zijn door de NUON boetes uitgedeeld voor het illegaal aftappen van stroom.

Asperen- motorrijder ten val
Een 32-jarige motorrijder uit Heukelum kwam gisteravond op de Nieuwe Zuiderlingedijk ten val nadat hij, door vermoedelijk slecht zicht, in de berm van de weg terechtkwam. De man is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Gorinchem.

BLIK OP VEILIG

Nijmegen- snelheidscontroles
Gisteren is op de Graafseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1711 passanten reden er 59 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u waar 50 is toegestaan.
Gisteren is op de Hatertseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1880 passanten reden er 50 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u waar 50 is toegestaan.
Gisteren is op de Berg en Dalseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1429 passanten reden er 50 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u waar 50 is toegestaan.
Gisteren is op de Scheidingsweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1160 passanten reden er 73 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u waar 50 is toegestaan.



Nederasselt- snelheidscontrole
Gisteren is op de Broekstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 808 passanten reden er 25 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u waar 50 is toegestaan.

Beuningen- snelheidscontrole
Gisteren is op de Van Heemstraweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1230 passanten reden er 69 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u waar 50 is toegestaan.

Dodewaard- snelheidscontrole
Gisteren is op de Bonegraafseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1882 passanten reden er 141 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u waar 50 is toegestaan.


---- --



Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89