Belgacom

PERSBERICHT
30 oktober 2003

Niet voor verspreiding of publicatie in de verenigde staten

ADSB wijst banken aan voor beursgang van belgacom

Brussel, België, 30 Oktober, 2003 - Op 2 oktober jl. werd aangekondigd dat ADSB Communications BV (> "> ADSB> "> ) een akkoord met de Belgische staat en Belgacom NV (> "> Belgacom> "> ) had bereikt om de voorbereidingen voor een IPO (beursgang) voort te zetten. In het verlengde daarvan heeft ADSB vandaag de banken aangewezen die de beursgang zullen begeleiden. Goldman Sachs, Lehman Brothers, Morgan Stanley, UBS Investment Bank en -samen handelend- KBC en Dexia, zijn de Joint Global Co-ordinators van de IPO. Goldman Sachs, Lehman Brothers, Morgan Stanley en UBS Investment Bank zijn de Joint Bookrunners voor de Institutionele Tranche, terwijl KBC en Dexia de lead managers zijn voor de Belgische retail tranche.

ADSB, een internationaal consortium dat bestaat uit SBC Communications, Singapore Telecommunications, TDC A/S en een groep Belgische financiële investeerders (KBC, Dexia and Sofina), bezit momenteel 50% min één aandeel. De Belgische Staat heeft de rest in handen. Verwacht wordt dat de IPO zal plaatsvinden in 2004, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Belgacom NV, met hoofdkantoor in Brussel, is in België de marktleider inzake globale telecommunicatie-oplossingen. De Belgacom-groep verstrekt vooral lokale, interzonale en internationale spraak en data-diensten, mobiele diensten, satelliet-, carrier- en een uiteenlopende reeks Internetdiensten. De mobiele diensten worden aangeboden door haar filiaal Belgacom Mobile NV (Proximus) dat voor 75% in handen is van Belgacom, en voor 25% van Vodafone.

Dit is geen aanbod tot verkoop of verzoek om aankoop van hierboven genoemde effecten. Bovengenoemde effecten zullen niet geregistreerd worden en zijn ook niet geregistreerd geworden overeenkomstig de United States Securities Act van 1933 en mogen niet aangeboden of verkocht worden in de Verenigde Staten, zonder voorafgaande vrijstelling van de registratievereisten onder de Securities Act.