Gemeente Leiden

Snoeiafval is nuttig afval

Publicatiedatum: 31 oktober 2003

Naast huishoudelijk afval, zoals etensresten, behoort ook snoeiafval tot het gft afval. Dit wordt onder andere verwerkt tot houtsnippers om paden mee te bestrooien. Het heeft dus zeker zin om dit apart te houden.

MILIEU EN BEHEER - Bijna de helft van het huishoudelijk afval bestaat uit gft. Door dit gescheiden in te zamelen kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het hergebruik van afval. Gft is dat deel van het afval dat organisch van aard is, zoals groente- en fruitresten. De voornaamste reden om gft te scheiden is dat het gewoon zonde is om het met de rest van de vuilnis te verbranden. Er kan immers nog een mooi nieuw product van gemaakt worden: compost.

Snoeiafval krijgt nieuwe toekomst. Foto: Gemeente Leiden.

In het najaar is er bovendien sprake van extra veel organisch afval: het snoeiafval. Dit past meestal niet in een gft container. Daarom laat de dienst Milieu en Beheer dit jaargetijde, net als in het voorjaar, een speciale wagen rijden die op afspraak snoeiafval ophaalt. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Servicepunt Woonomgeving op telefoonnummer (071) 516 55 01.

De toekomst van...

Begin van dit jaar startte de dienst Milieu en Beheer de campagne Afval scheiden moet!. In dit kader werd gedurende een paar maanden elke maand een andere afvalstroom onder de aandacht gebracht. Dit najaar wordt deze actie nog eens herhaald. Deze maand staat gft afval centraal

Deze pagina is gewijzigd op 30-10-2003