Rijn & Venen 10.10 uur

Utrecht 31-10-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Auto in sloot

MIJDRECHT In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 oktober raakte een 23-jarige automobiliste uit Mijdrecht met haar auto in de sloot.
De vrouw kwam uit de richting Vinkeveen en reed om 00.50 uur over de provinciale weg N201 richting Uithoorn. Op een gegeven moment verloor zij de macht over het stuur en kwam via de berm in de sloot terecht. De auto belandde hierbij op zn kop. De brandweer heeft het dak van de auto verwijderd, zodat de vrouw per ambulance vervoerd kon worden naar het AMC. Hier bleek dat zij letsel had aan haar been. De politie onderzoekt hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

Rijden met teveel alcohol op

MAARSSEN/HARMELEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee bestuurders aangehouden, omdat ze met teveel drank op reden. In Harmelen controleerde de politie om 00.05 uur een bestuurder van een auto op de Leidsestraatweg. De blaastest wees uit dat de 22-jarige bestuurder uit Woerden teveel had gedronken. Bij ademanalyse op het bureau bleek de man 360 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Dit is bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Met een bekeuring en een rijverbod van drie uur mocht hij het politiebureau weer verlaten.
In Maarssen controleerden agenten om 00.45 uur een 39-jarige man uit Maarssen die met zijn snorfiets over het Duivenkamp reed. De blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. Bij ademanalyse op het politiebureau bleek hij 445 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Met een rijverbod van vier uur en een bekeuring kon de snorfietser het bureau weer verlaten.