Politie Amsterdam-Amstelland

Pui geramd met gestolen auto
31-10-2003. Gisteravond rond tien over negen reed een gestolen personenauto tegen de pui van een woning aan de Buiksloterdijk. Het voertuig was vermoedelijk door een combinatie van snelheid en een lekke band van de weg geraakt. Twee inzittenden verlieten de auto en renden weg. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.
---

Zwaar vuurwerk in beslag genomen

31-10-2003. Het vuurwerkseizoen breekt weer aan en de eerste grote vangst is binnen. Gisteren heeft politiepersoneel van de afdeling gevaarlijke stoffen een partij van 140 kilogram verboden vuurwerk in beslag genomen. Een 44-jarige man werd aangehouden toen hij in zijn auto het in België aangeschafte vuurwerk vervoerde. De man was van plan een gedeelte van de knallers en vuurpijlen naar Suriname te versturen. Bij het onderscheppen van dit vuurwerk is er een samenwerkingsverband geweest met politie-instanties in België en andere politieregio's.

---


Vier straatdealers gearresteerd

31-10-2003. Gisteren en vannacht heeft een speciaal team van het wijkteam 's Gravesandeplein vier straatdealers gearresteerd die hun verboden waar op en rond het Dapperplein aan de man brachten. Ook drie kopers werden aangehouden. In totaal werden 26 bolletjes drugs onderschept. Bij een huiszoeking werd nog eens 18 gram verdovende middelen aangetroffen. De kopers werden na verhoor heengezonden. Eén van de dealers wordt vandaag geleid voor de officier van justitie. De anderen zullen later volgen.

---