Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/10)

Oosterhout, vrijdag 31 oktober 2003

Arrestatie na negeren stopteken
DONGEN: Op donderdagavond 30 oktober rond 20.30 uur arresteerde de politie, na een kleine achtervolging, een 20-jarige inwoner uit Dongen. De man kreeg van de politie een stopteken omdat hij nogal snel met zijn auto over de Hoge Ham te Dongen reed. Toen bleek dat hij niet wilde stoppen en daarbij nog even een auto inhaalde werd de achtervolging ingezet. Even later werd de auto op een oprit aangetroffen en werd de man gearresteerd. De auto bleek ook niet verzekerd te zijn. Om die reden is de auto in beslag genomen. De jonge bestuurder is proces-verbaal aangezegd voor verkeersgevaarlijk rijgedrag en het niet voldoen aan het stopteken. Tijdens het verhoor bleek dat de verdachte ook nog een geldboete van 288,- open had staan.

Dumper van kranten opgespoord
DONGEN: Voor de zesde achtereenvolgende week werden er kranten/reclamefolders gedumpt in Dongen. Uit onderzoek bleek dat op een minderjarige jongen hiervoor verantwoordelijk was. In plaats van zijn folders te bezorgen, dumpte hij de complete vracht telkens op verschillende plaatsen in Dongen. De jongen legde woensdagavond 30 oktober een bekennende verklaring af. Hij is verwezen naar Bureau Halt voor een taakstraf.

Man raakt onwel
GEERTRUIDENBERG: In de namiddag van donderdag 30 oktober werden politie, brandweer en ambulance naar een bedrijf in Geertruidenberg gestuurd in verband met een arbeidsongeval. Ook de traumahelikopter was gewaarschuwd en onderweg naar de plek des onheil. Ter plaatse bleek het allemaal gelukkig mee te vallen. Een 45-jarige man was onwel geworden maar was goed aanspreekbaar. Het ambulancepersoneel nam het slachtoffer mee voor medisch onderzoek in het ziekenhuis.


35 bekeuringen bij snelheidscontrole
MADE: Donderdagmiddag 30 oktober hield de politie een snelheidscontrole op de Crullaan en de Drimmelenseweg te Made. Op beide wegen geldt een maximum snelheid van 50 km. De politie controleerde op beide locaties op verzoek van de gemeente Drimmelen. De Crullaan is een doorgaande weg in Made, gelegen vlak langs twee scholen en een winkelcentrum, waar vaak te snel gereden. Locatie : Crullaan
Tijdstip : van 11.55 uur tot 13.55 uur
Aantal passanten : 861
Aantal overtreders : 15
Hoogste snelheid : 80 km /u
Bijzonderheid : een bromfiets met 62 km/u
Locatie : Drimmelenseweg
Tijdstip : van 14.15 uur tot 16.15 uur
Aantal passanten : 507
Overtredingen : 20
Hoogste snelheid : 77 km/u.

Vrouw gewond bij verkeersongeval
DORST: Op donderdagmiddag 30 oktober ontstond op de Rijksweg 179 een aanrijding met een letsel. Een 18-jarige man uit Rijen bediende tijdens het autorijden de autoradio en bemerkte daardoor te laat op dat de personenautos voor hem tot stilstand waren gekomen. Hij botste achterop zijn voorganger. De bestuurster van de voorste personenauto werd met rug en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Dit betreft een 30-jarige vrouw uit Goirle. De politie maakt proces-verbaal tegen de veroorzaker van dit ongeval.

Meisje op fiets aangereden
OOSTERHOUT: Op donderdag 30 oktober verleende een 58-jarige bestuurder van een personenauto, vermoedelijk geen voorrang aan een 16 jarige fietster. De automobilist reed rond 12.30 uur over de Willem Dreeslaan en kwam in de botsing met de fietster die op de Oostpolderweg reed. Het gaat hier om een zogenaamde voorrangskruising. Het meisje kwam met haar rug op de motorkap en viel vervolgens op de grond. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op van dit verkeersongeval.

Bron: Jeroen Steenmeijer