Persberichten - 31/10/2003

IPTE NV versterkt Europese marktpositie


- Franse automatiseringsgroep Prodel treedt toe tot de IPTE-groep -

IPTE NV, (Euronext Brussel: IPT) maakt bekend dat het bedrijf haar Europese marktpositie in fabrieksautomatisering verder verstevigt door het opnemen van de Franse automatiseringsgroep Prodel in de IPTE Groep.

Met deze overname bundelen twee toonaangevende bedrijven op het gebied van productie- en testautomatisering hun krachten, zegt Huub Baren, CEO van IPTE NV. IPTE vergroot hierdoor duidelijk haar Europees marktaandeel binnen haar fabrieksautomatisering activiteit.

Voor een bedrijf wereldwijd actief in de automatisering is schaalgrootte één van de basiscondities, aldus Huub Baren. Met het opnemen van Prodel in de IPTE-groep verstevigen we enerzijds onze marktdekking in Europa. Naast de bestaande engineering- en productiecentra in Genk (België) en Fürth (Duitsland) beschikt IPTE nu ook over een technologiecentrum in Frankrijk. Dit heeft niet alleen een rechtstreeks positief gevolg voor de bestaande IPTE-klanten in Frankrijk maar het versterkt ook onze Europese organisatie en structuur.

Anderzijds verbreedt IPTE door het verwerven van het productengamma en de expertise van de Prodel groep haar bestaande platform aan producten en technologiën. Het Prodel-gamma dat zich vooral focust op mechanische automatisering is complementair aan het IPTE-gamma dat zich toespitst op de electronische automatisering . Hierdoor kunnen wij onze bestaande en nieuwe klanten het meest uitgebreid platform aan producten en technologische oplossingen aanbieden, besluit Huub Baren.

IPTE is in 11 jaar tijd tot een gerespecteerde speler binnen de automatiseringsmarkt uitgegroeid en door de overname krijgt Prodel nu de mogelijkheid om haar kennis en ervaring verder uit te bouwen binnen een sterke Europese groep, zegt Pascal Walter, managing director van de Prodel Groep. De bundeling van mensen, expertise en oplossingen van beide ondernemingen biedt Prodel additioneel de mogelijkheid om onze Europese klanten een breder totaalpakket te kunnen aanbieden. Bovendien biedt de versterkte gezamelijke aanwezigheid op de Franse markt ook voor Prodel nieuwe en betere mogelijkheden om haar positie te verstevigen.

Op verzoek van de verkopers worden de verkoopsvoorwaarden niet medegedeeld.

Prodel
De Prodel Groep is een aanbieder van flexibele assemblage systemen en oplossingen voor uiteenlopende industriën. De onderneming werd in 1958 in Frankrijk opgericht. Gedurende 45 jaar verrichtte Prodel pionierswerk in assemblage technologie dankzij haar ervaren research and development team. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van geautomatiseerde transportsystemen en assemblagetechnieken die het ontwikkelt voor klanten in de automobiel-, consumentengoederen- en electrische-apparatenindustrie. De Prodel Groep stelt 80 mensen te werk in het hoofdkantoor in Frankrijk, ten noorden van Parijs en haar vestigingen in Dallas (USA) en Frankfurt (Duitsland). In 2002 realiseerde het bedrijf een omzet van 8 miljoen Euro.

IPTE
IPTE is marktleider in de toelevering van productiemiddelen voor de elektronica-industrie. De onderneming ontwikkelt turn-key automatiseringssystemen voor het produceren, testen en behandelen van printed circuit boards en voor eindassemblage. Anderzijds treedt zij ook op als contract manufacturer voor printed circuit boards, bestukking, kabelkonfectionering, en productassembly. Tot de referenties van IPTE behoren ondernemingen zoals Alcatel, ASML, Ericsson, FEI, Flextronics, Mitsubishi, Motorola, Nokia, Philips, Schrader, Sanmina, Siemens, Solectron en VDO. Het bedrijf stelt vandaag meer dan 1.200 mensen te werk, verspreid over vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Bron: IPTE
Provider: Euronext Brussels