Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
14 oktober 2003 c076

---

Bedrijvenloket Nijmegen van start

Vanaf 4 november 2003 kunnen de Nijmeegse bedrijven, organisaties en instellingen met al hun vragen aan de gemeente Nijmegen terecht bij één centraal aanspreekpunt, het Bedrijvenloket. Het gaat om een proef van een jaar om de dienstverlening aan bedrijven efficiënter te organiseren en daarmee de klantgerichtheid te verbeteren. Het bedrijvenloket gaat van start in de nieuwe Stadswinkel aan de Mariënburg 75.

Ondernemers hebben vaak complexe vragen. Zelfs achter een eenvoudig ogende vraag gaan vaak meerdere vragen schuil. Voor ondernemers is het niet altijd duidelijk welke zaken ze moeten regelen bij de gemeente en waar ze moeten zijn. Zo kan een ondernemer die denkt alleen een bouwvergunning nodig te hebben voor een uitbreiding gewezen worden op bijvoorbeeld een rooivergunning, een bestemmingsplanwijziging, een inritvergunning en een reclamevergunning. Zaken als het meerdere malen aanleveren van dezelfde gegevens, het onnodig doorverwijzen en het niet geven van eenduidige adviezen wil de gemeente met de instelling van het Bedrijvenloket proberen te voorkomen.

Het Bedrijvenloket vormt de centrale ingang voor bedrijven en instellingen. Bij het Bedrijvenloket staat de vraag van de ondernemer centraal en niet langer de verschillende producten van de gemeente. De accountmanagers maken in een gesprek de vraag en de eventuele achterliggende vragen inzichtelijk om die vervolgens uit te zetten in de organisatie. Zo wordt voorkomen dat ondernemers een zoektocht door de gemeente moeten starten en dat bespaart weer tijd en geld. Na een jaar wordt het functioneren van het Bedrijvenloket geëvalueerd en zonodig aangepast.

In het Bedrijvenloket zijn medewerkers van de afdelingen Bouwen, Economische Zaken, Milieu en Openbare Ruimte vertegenwoordigd. De Bedrijvenlijn, die in 2002 in gebruik werd genomen als voorloper van het Bedrijvenloket, komt met de komst van het Bedrijvenloket te vervallen. Het nummer 024-3299800 is nu het nummer van het bedrijvenloket.

Stadswinkel
In de Stadswinkel zijn vanaf 4 november bijna alle gemeentelijke producten en diensten te vinden waar burgers van de stad mee te maken krijgen. In de Stadswinkel zijn naast het Bedrijvenloket de volgende diensten onder één dak te vinden: Burgerzaken, Belastingen, Bouwen, Openbare ruimte, Sociaal Raadslieden en het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht


Gemeente Nijmegen
Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen