Provincie Noord-Holland

Ontwikkelcompetitie Wieringerrandmeer snel van start

In deze Ontwikkelcompetitie zal een sterke partij ( of consortium) worden geselecteerd die samen met de provincie, gemeenten Wieringen en Wieringermeer en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier de plannen voor het Wieringerrandmeer en omgeving gaat ontwikkelen.

De besluitvorming heeft iets meer tijd genomen dan gepland vanwege een interne herbezinning op de projectorganisatie en om de ( nieuwe) Provinciale Staten te informeren over de stand van zaken rond het project. De ontwikkelcompetitie zal nu snel van start gaan om het tempo in het project hoog te houden en in het nieuwe streekplan ( Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord) de planologische basis te kunnen leggen voor de aanleg van het Wieringerrandmeer .

Het college van GS wil projecten naar zich toetrekken wanneer daarbij sprake is van een aanzienlijk provinciaal aandeel in de financiering en wanneer grootschalige ontwikkelingen in de regio worden voorzien. Bij het project Wieringerrandmeer is hiervan sprake. Met ingang van 4 november 2003 wordt het project Wieringerrandmeer daarom overgenomen door Pieter-Jan van der Hulst als intern projectleider van de provincie Noord-Holland. Van der Hulst is momenteel projectleider van het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord. Bureau AEF dat verantwoordelijk is voor de externe projectleiding blijft voorlopig een adviserende rol vervullen.

Marcel van Kanten 21-10-2003 16:22:00