Ingezonden persbericht

Waddinxveen neemt het niet zo nauw met haar weekmarkt!

Het ziet er naar uit dat de gemeente Waddinxveen af wil van de weekmarkt op vrijdag. Als de gemeente de plannen doorzet zou het wel eens kunnen gebeuren dat de marktkooplieden in de komende jaren de markt in deze plaats links laten liggen en uit gaan wijken naar andere gemeenten met alle gevolgen van dien.
Wat is er aan de hand?
De gemeente heeft een overlegorgaan als het gaat om marktzaken. Deze bijeenkomsten zijn openbaar en kunnen ook door de kooplieden bezocht worden. Het wordt echter een vreemde zaak als op vrijdagmiddag 30 oktober de kooplieden bij het inpakken op de markt (om 17.30 uur) een uitnodiging krijgen om op dinsdag 4 november een vergadering bij te wonen. In deze vergadering zal o.a. aan de orde zijn een forse verhoging van de marktgelden.
Voorts hebben er al enige kooplieden het voornemen de markt in Waddinxveen te verruilen voor een andere markt omdat zij door de gemeente worden tegengewerkt in hun bedrijfsvoering.
Zoals alle ondernemers zijn ook de marktkooplieden bezig hun bedrijfsvoering te moderniseren door gebruik te gaan maken van zg. verkoopwagens. Deze verkoopeenheden maken het mogelijk een betere presentatie aan het publiek te geven en beschermen de kooplieden tegen de zware arbeid die dagelijks gedaan moet worden bij het in- en uitpakken op de conventionele marktkraam.
Als bescherming voor de kramenexploitant weigert de gemeente deze kooplieden een vergunning te geven voor het gebruik van deze verkoopwagens.
Het is niet meer van deze tijd dat kooplieden tonnen investeren in hun bedrijfsmiddelen en alsnog de huur van een kraam moeten betalen omdat zij de verkoopwagen alleen mogen gebruiken als zij deze wagen achter de gewonen marktkraam plaatsen.
De huidige schoenverkoper op de weekmarkt overweegt de markt te verlaten omdat hij elders in het land wel gebruik mag maken van zijn verkoopwagen. Deze ontwikkelingen kunnen er wel eens toe leiden dat de markt in Waddinxveen langzaam maar zeker een leegloop te zien zal geven wat het verzorgingsniveau van de inwoners van Waddinxveen ernstig kan bedreigen.

Voor nadere informatie:
P.E.Zappeij, secretaris van de Centrale Vereniging Ambulante Handel.
Tel: 0655-112858

---- --