CLINICLOWNS NEDERLAND

Minister Hoogervorst feliciteert CliniClowns

Minister Hoogervorst geeft startschot:
Heel Nederland komt in actie voor jarige CliniClowns

De CliniClowns doen de dingen altijd net even iets anders. Daarom vieren we niet het gebruikelijke tienjarige, maar juist ons elfjarige bestaan. De aftrap voor de speciale verjaardagsactieweken vindt plaats op dinsdagochtend 4 november in het Juliana Kinderziekenhuis te Den Haag. Na een welkomstwoord door CliniClowns directeur Tom Doude van Troostwijk zal Minister Hoogervorst samen met vuilnismannen en schoolkinderen op bijzondere wijze het startschot geven voor de acties rondom de speciale CliniClowns verjaardagsactieweken.

Feestelijke start
Het wordt een feestelijke clowneske start. Het aansnijden van een reusachtige taart, het CliniClowns-orkest, een confettishow en een heleboel ballonnen behoren tot de ingrediënten van deze start. Na de feestelijkheden maakt Minister Hoogervorst in het ziekenhuis nader kennis met het werk van Stichting CliniClowns Nederland.

Heel Nederland feliciteert
De actieweken lopen van 4 tot en met 15 november. Vele vuilnismannen, duizenden schoolkinderen, carnavalsverenigingen, bedrijven, particulieren en BN-ers komen in actie voor de jarige CliniClowns. Zij helpen allemaal mee om er een echt feest van te maken en donateurs te werven, want meer donateurs betekent meer bezoeken van de CliniClowns aan de zieke kinderen.

CliniClowns op de buis
Op zaterdagavond 8 november zendt de KRO een speciale CliniClowns verjaardagsuitzending van het TV programma 'Het Gevoel van...de lach' uit! Vele bekende Nederlanders vieren tijdens deze verrassende uitzending het feest mee. Hun boodschap: Laat de kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en schrijf je in als donateur van CliniClowns.
De AVRO zendt op 15 november via Z@ppelin het CliniClowns Kindergala uit. Met dit feest worden de verjaardagsactieweken afgesloten. Zieke kinderen worden als vips onthaald en getrakteerd op een wervelende show met gastoptredens van bekende Nederlandse artiesten.

11 jaar CliniClowns
CliniClowns directeur Tom Doude van Troostwijk: 'In de afgelopen 11 jaar hebben we al een heleboel bereikt: jaarlijks leggen we maar liefst 85.000 bezoeken af aan kinderen in moeilijke situaties. Kinderen die zich dankzij de clowns weer even gewoon kind kunnen voelen. Maar we willen nog veel meer kinderen bereiken. Zoals de kinderen die door ziekte langdurig thuis of in speciale zorginstellingen moeten verblijven. Zodat ook zij hun problemen even kunnen vergeten'.