Politie Friesland


Politieberichten 03/11 13.00 uur t/m 4/11 07.00 uur

Fryslan 04-11-2003 - Voor nadere informatoe kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie tel: 0900-8844

Drachten: man aangehouden
Maandagochtend is in Drachten een 35-jarige man aangehouden die verdacht wordt van, zeer seksueel getinte, telefonische bedreigingen door heel Friesland en mogelijk daarbuiten.
De recherche van het district heeft een onderzoek ingesteld naar de ongeveer 50 meldingen die bij de politie in Friesland binnen kwamen in de afgelopen anderhalf jaar. De politie is zich ervan bewust dat er waarschijnlijk veel meer mensen gebeld zijn door deze man, maar dit nooit hebben gemeld bij de politie. De 35-jarige man maakte zich meestal bekend als "Dijkstra" en belde voornamelijk oudere vrouwen. De verdachte ging dan een gesprek aan wat al snel op de kinderen of kleinkinderen uit kwam. Hij kwam vaak via slinkse vragen achter de naam van het (klein)kind en refereerde daar later in het gesprek weer aan. De man vertelde meerdere malen het (klein) kind bij hem thuis te hebben en soms ook dat hij handelingen op seksueel gebied met dit (klein)kind uitvoerde of uit had gevoerd.
Door deze telefoongesprekken bracht de man erg veel onrust en angst in de families van de gebelde persoon.
De verdachte zal in overleg met justitie op woensdag aanstaande worden voorgeleid voor de officier van justitie.

Dokkum: snelheidsovertreding
Maandag omstreeks 11.50 uur werd op de Harddraversdijk geconstateerd dat een 23-jarige inwoner van Dokkum en bestuurder van een auto 90 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Harlingen: inbraak in een bedrijf
Vrijdag tussen 12.30 uur en 13.00 uur is een insluiping geweest bij een bedrijf aan de Kanaalweg. Men is binnen gekomen via een achteringang. Uit het kantoor zijn twee geldkistjes weggenomen. Niet bekend of er geld in zat. Signalement: lengte ongeveer 1.85 m en achterover gekamd haar. Aangifte hiervan werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Harlingen.

Joure: man valt van fiets
Maandag omstreeks 11.00 uur wilde een 79-jarige inwoner van Joure een brief in de bus doen bij een woning aan de Merk. Zijn fiets viel om en de man probeerde zijn fiets op te vangen en kwam ten val. Per ambulance is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Mogelijk een gebroken heup.

Franeker: inbraak bedrijf
Maandag tussen 04.00 uur en 04.15 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Vijverstraat. Door het intikken van een raam aan de achterzijde van het pand kwam men binnen. Weggenomen werd een klein geldbedrag. Aangifte hiervan werd gedaan door een 29-jarige inwoner van Franeker.

Heerenveen: winkeldiefstal
Maandag tussen 12.41 uur en 13.04 uur werd vanuit een bouwmarkt aan de Houtdraaier een door met boormachineassesoires weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Oranjewoud.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Maandag omstreeks 18.00 uur winkelde een 60-jarige inwoonster van Wirdum in een supermarkt aan de Snekertrekweg. Zij had haar schoudertas aan een winkelwagentje hangen. In een onbewaakt ogenblik werd haar beurs uit de tas weggenomen. In de beurs zat wat geld en diverse pasjes.

Drachten: aanrijding
Maandag omstreeks 16.48 uur vond een aanrijding plaats op de A7. Een32-jarige inwoner van Oranjewoud en bestuurder van een vrachtauto reed in de richting Heerenveen. De vrachtauto was beladen met autowrakken. De vrachtauto werd ingehaald door een auto bestuurd door een 45-jarige inwoner van Nij Beets. Op dat moment vloog uit een van de wrakken een achterbank en deze kwam terecht op de voorruit van de inhalende auto. De bank vloog verder door de lucht en kwam tegen de auto van een 48-jarige inwoner van Meppel. De 48-jarige uit Meppel reed achter de 48-jarige uit Nij Beets. Beide voertuigen afgevoerd gezien de schade.

Terwispel: aanrijding kop staart.
Maandag omstreeks 17.37 uur vond een aanrijding plaats op de A7 ter hoogte van Terwispel. Een 30-jarige inwoner van Noordwolde en bestuurder van een personenauto reed in de richting Heerenveen. Voor hem reed een auto, bestuurd door een 33-jarige inwoner van Heerenveen en daarvoor een auto, bestuurd door een 50-jarige inwoonster van Joure. Op een gegeven moment moest de 50-jarige remmen voor een voor haar rijdende auto. De 30-jarige uit Noordwolde had niet voldoende afstand gehouden met de voor hem rijdende auto. Hij botste tegen de achterzijde van de auto van de 33-jarige en deze botste weer tegen de auto van de 50-jarige.

Wolvega: inbraak bedrijf
Dinsdag omstreeks 04.07 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Markt. Men kwam binnen door het inslaan van een raam van de toegangsdeur. In de winkel werden 2 vitrineramen vernield. Weggenomen zijn een hoeveelheid gsms en een digitale camera. Aangifte hiervan werd gedaan door een 41-jarige inwoner van Wolvega.