4e persbericht van dinsdag 4 november 2003

Eindhoven 05-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: 35 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

Dinsdag tussen 14.00 en 16.15 uur heeft de politie op de Geldropseweg in Eindhoven een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 35 bestuurders op de bon gezet. De feiten waarvoor bekeurd werd: niet dragen van de autogordel (23), niet handsfree bellen in de auto (2), te hard rijden (8), geen geldige APK (1) en niet in het bezit van een rijbewijs (1).

Helmond: Drugs

Dinsdagmiddag om 15.30 uur is op de Kasteel Traverse een 42-jarige Helmonder aangehouden. Tijdens een controle bleek dat de man in het bezit was van harddrugs. Politieagenten vonden enkele grammen heroïne en cocaïne. De man had enkele honderden euros op zak. Zijn geld, zijn gsm en de drugs zijn inbeslaggenomen. De man is in verzekering gesteld.

Helmond: Verkeerscontrole

Dinsdag tussen 18.30 en 20.00 uur heeft de politie in de Molenstraat in Helmond een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op de verlichting van fietsen. Er zijn 22 fietsers op de bon gezet, omdat de verlichting van hun fiets niet in orde was.

Helmond: Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Dinsdagavond rond 19.30 uur is een bromfietser van 16 uit Helmond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de 3e Haagstraat. De jongen reed met zijn brommer aan de verkeerde kant van de weg en reed frontaal tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 35-jarige Helmonder. De jongen is met been en armletsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Deurne: Gestolen auto

Dinsdagavond om 20.10 uur zijn op het Stationsplein in Deurne twee inwoners van Helmond ( 16 en 25 jaar oud) aangehouden. Eerder op de avond hadden politieagenten in Helmond een gestolen auto opgemerkt. De bestuurder wist in eerste instantie aan de politie te ontkomen maar even later werd de auto opgemerkt in Deurne. Er volgde een korte achtervolging. De bestuurder reed zich vast in de Martinetstraat in Deurne. Vier personen die in de auto zaten wisten te ontkomen. De twee konden aan de hand van hun signalement later nabij het station worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Huiselijk geweld

Dinsdagmiddag om 15.20 uur is op de Albert van Cuijckstraat in Asten een 38-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Hij had kort daarvoor thuis in Asten tijdens een ruzie zijn 35-jarige vrouw mishandeld en haar daarbij de keel dicht geknepen. De man is ingesloten.

Nuenen:Diefstal auto

In de nacht van maandag op dinsdag is in de Barisakker in Nuenen een witte Mercedes 108 CDI met het kenteken 61-VT-ZS gestolen.

Waalre: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 14.30 en 16.00 uur heeft de politie op de Eindhovenseweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 218 bestuurders op de bon gezet. De snelste overtreder reed 84 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Maarheeze: Snelheidscontrole

Dinsdag tussen 11.30 en 16.145 uur heeft de politie op de Sterkselseweg in Maarheeze een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 102 bestuurders bekeurd. De snelste reed 118 km/u. Ter plaatseis 80 km/u toegestaan.