Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Terug naar de homepage

Terug naar de vorige bladzijde arbeid Terug naar de vorige bladzijde vrijwilligerswerk

Inspiratiedag On-beperkt vrijwilligerswerk op 4 november 2003

On-beperkt vrijwilligerswerk werkt! Vrijwilligerswerk door mensen met een lichamelijke functiebeperking biedt veel mogelijkheden, zowel voor de vrijwilliger als de vrijwilligersorganisatie. Dit is één van de conclusies van het project UN-LIMITED@work. NOV, sVM en NIZW organiseren op 4 november een Inspiratiedag in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

Uitwisseling van ervaringen, forumdiscussies, workshops, ronde tafeldiscussies op allerlei manieren krijgt u op de Inspiratiedag on-beperkt vrijwilligerswerk praktische informatie over de (meer)waarde van vrijwilligerswerk door mensen met een lichamelijke handicap. Belangenorganisaties voor mensen met een handicap, jongerenorganisaties en cliëntenplatforms vertellen hun succesvolle ervaringen met deze vorm van vrijwillige inzet. Met vragen over voorzieningen, wetten en regelingen kunt u terecht bij de wegwijzer Vrij Baan van het NIZW. Wilt u weten hoe u vrijwilligers kunt vinden en binden? Vraag dan een individueel adviesgesprek aan met één van de adviseurs van NOV en sVM. De brochure 'Maak jij het verschil?' wordt gepresenteerd en uitgereikt aan alle aanwezigen.

Als 'toerist' kunt u van de ene discussietafel naar de andere wandelen.
De dag is met name bedoeld voor vrijwilligersorganisaties, patiëntenorganisaties, bemiddelaars en gemeenten. Kosten zijn 25,-, inclusief lunch. Interesse of aanmelden? Mail of bel met Rika Vermeer, rvermeer@nov.nl, tel. (030) 231 98 44. Muziekcentrum Vredenburg is toegankelijk voor mensen in een rolstoel.
---