CLINICLOWNS NEDERLAND

Nederland feliciteert jarige CliniClowns

Stichting CliniClowns Nederland bestaat 11 jaar. Al 11 jaar bieden de CliniClowns afleiding en plezier aan zieke kinderen. En omdat de CliniClowns de dingen altijd net even wat anders doen, vieren wij onze 11e verjaardag extra groot. Vandaar dat 2003 is uitgeroepen tot jubileumjaar.

Minister Hoogervorst feliciteert
CliniClowns viert haar 11e verjaardag en heel Nederland viert dit mee! Op 4 november geeft Minister Hoogervorst van VWS het startschot voor de CliniClowns verjaardag-actieweken. Duizenden schoolkinderen, vuilnismannen, vele bedrijven en andere betrokkenen komen van 4 t/m 15 november in actie voor de jarige CliniClowns. Zij helpen allemaal om er een echt feest van te maken. Want meer donateurs betekent meer bezoeken van de CliniClowns aan de zieke kinderen.

Het Gevoel van... de lach
En er gaat nog veel meer gebeuren; zo is er op zaterdagavond 8 november een speciale CliniClowns verjaardag uitzending van het KRO TV programma 'Het Gevoel van...de lach'!
Vele bekende Nederlanders vieren tijdens deze verrassende uitzending het feest mee. Hun boodschap: Laat de kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en schrijf je in als donateur van CliniClowns.

Kindergala
Wat is een CliniClowns verjaardag zonder feest voor zieke kinderen? We sluiten de verjaardag actieweken af met het CliniClowns Kindergala. Dit is een spetterde feestmiddag voor chronisch zieke kinderen met alles erop en eraan; rode loper, boa's, optredens van diverse (pop) artiesten (o.a. Gemma Glitter, Jamai, Dewi en Roel) en lekker eten! Dit Kindergala zendt de AVRO via Z@ppelin uit op zaterdagochtend 15 november.

11 jaar CliniClowns
We zijn dit jubileumjaar gestart met de landelijke voorpremière voor (zieke) kinderen van de tekenfilm 'De Kleine IJsbeer' in april. Daarop volgde een relatiedag voor de pedagogisch medewerkers in juni. We trakteerden 111 zieke kinderen met een thuisbezoek van een CliniClown tijdens onze Zomeractie in juli en augustus. En nu volgt dus de klapper van dit jubileumjaar: De grote verjaardagscampagne van 4 t/m 15 november.

CliniClowns directeur Tom Doude van Troostwijk: 'In de afgelopen 11 jaar hebben we al veel bereikt; jaarlijks leggen we inmiddels maar liefst 85.000 bezoeken af aan kinderen in moeilijke situaties. Kinderen die zich dankzij de CliniClowns weer even gewoon kind kunnen voelen. Van alle kanten krijgen we het signaal dat het werk van CliniClowns belangrijk gevonden wordt. We willen in de toekomst dan ook nog meer kinderen bereiken. Kinderen die door ziekte langdurig thuis of in speciale zorginstellingen moeten verblijven. Zodat ook zij hun problemen even kunnen vergeten. Met de steun van al die mensen die zich inzetten voor CliniClowns gaat dit vast en zeker lukken'!