Gemeente Baarn

Brandweervrijwilligers werven collega

15-10-2003

Omdat de Baarnse brandweer dringend op zoek is naar nieuwe vrijwilligers, gaat het hele korps op donderdag 16 oktober in heel Baarn huis aan huis uitnodigingen verspreiden voor een informatieavond op 4 november aanstaande.

Deze informatieavond is bedoeld voor mensen die mogelijk belangstelling hebben voor vrijwilligerswerk bij de brandweer. U krijgt dan informatie over het werk van de brandweer, er is ruimte voor vragen en een rondleiding door de kazerne. De avond wordt afgesloten met een drankje en hapje.

Vrijwilligers gezocht!
Nood aan de man! Help jij dan?, is het motto van de wervingsactie voor vrijwilligers van de Baarnse brandweer. Een groot deel van het brandweerwerk wordt namelijk door vrijwilligers verricht: vrouwen en mannen die in hun eigen woon- of werkomgeving zinvol en spannend werk doen. Als het nodig is worden de vrijwilligers thuis of op het werk opgepiept.

Als brandweerman of vrouw maak je deel uit van een hecht team. Sociale en sportieve vrouwen en mannen, allemaal met één belangrijk doel voor ogen: helpen waar en wanneer dat nodig is. Bij de brandweer train je tijdens oefenavonden samen met je collegas alle aspecten van brandbestrijding en hulpverlening. Zo groeit er een band die nodig is om samen de klus te klaren. Brandweerwerk is immers teamwerk.

U kunt meer informatie krijgen over het werken als vrijwilliger bij de Baarnse brandweer via telefoonnummer: (035) 54 81 880.