Ingezonden persbericht


Persbericht

Euregio informeert over grensoverschrijdend wonen en werken 27 oktober 2003

Gratis spreekuur - in Venlo- voor grenspendelaars in de Euregio Rijn-Maas-Noord

Mönchengladbach/Venlo. Wie in Duitsland wil wonen en werken heeft goede informatie nodig. De Euregio Rijn-Maas-Noord heeft daarom een burgerspreekuur in het leven geroepen. Gratis natuurlijk. Deze spreekuren zullen voortaan afwisselend in het Duitse en het Nederlandse deel van de Euregio (Mönchengladbach en Venlo) plaatsvinden. Het eerste spreekuur in Venlo vindt plaats op dinsdag 4 november van 9.30-13.00 uur (in De Maaspoort - Oude Markt 30).

Eenzelfde spreekuur wordt al georganiseerd in de Euregio Rijn-Waal en is daar een groot succes. Vanwege het groot aantal grenspendelaars in (de regio) Venlo is de verwachting dat een soortgelijk spreekuur hier ook zal aanslaan.

Actuele informatie over grensoverschrijdende problematiek, zoals belasting, pensioen, kinderbijslag of WW.

Verschillen in regelingen en wetten binnen de sociale voorzieningen, het belastingsysteem en de gezondheidszorg vormen vaak nog voor een barriëre om in het buurland te gaan werken. De Euregio wil deze hindernissen uit de weg ruimen en de burgers uit de Euregio informeren over de aanvraag van kinderbijslag, waar belasting betaald wordt, waar pensioen opgebouwd wordt en natuurlijk ook of in Nederland dienstverleningen uit de Duitse "Pflegeversicherung" (zorgverzekering) worden vergoed.

Data voor het Burgerspreekuur

Deskundigen van het arbeidsbureau, de belastingdienst en ziekenfondsen, waarmee de euregio rijn-maas-noord al geruime tijd samenwerkt, staan daarom tijdens de burgerspreekuren ter beschikking op 30 september en 25 november in Mönchengladbach, maar ook op 4 november en 16 december in Venlo (Maaspoort, Oude Markt 30), in de tijd van 9.30 tot 13 uur.

Brochure

Over dit thema is een brochure verschenen, die zal worden verspreid via het CWI, de Kamer van Koophandel en Duitse arbeidsbureau's en belastingsdiensten.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Noot voor de media :

De burgemeester van Venlo, dr J.J. Schrijen, tevens voorzitter van de Euregio rijn-maas-noord, is graag bereid vragen van uw kant te beantwoorden, dan wel zich te laten interviewen over dit thema.

Tel. nr. burgemeester dr. J.J. Schrijen : 077- 3596160

Meer informatie:
Aurelia Ölbey / Pers en publiciteit
Euregio Rijn-Maas-Noord
D-41050 Mönchengladbach
Tel. 0 21 61 - 25 92 34
Fax 0 21 61 - 25 92 39
presse@euregio-rmn.de
www.euregio-rmn.de