Unicef



One man show voor Unicef

PAUL VAN VLIET OP TOURNEE TEN BATE VAN OORLOGSKINDEREN

Den Haag, 28 oktober 2003 - Dinsdag 4 november start in Hoofddorp de nieuwe theatertournee van Paul van Vliet, getiteld 'One man show voor Unicef'. De cabaretier brengt in 42 voorstellingen een selectie uit zijn rijke repertoire van conferences, liedjes en komische types, aangevuld met nieuw materiaal. Net als vorig seizoen gaat de opbrengst naar Unicef, en wel naar projecten ter ondersteuning van kinderen die getroffen zijn door oorlog of conflict.

De nieuwe show begint met een korte film over oorlogskinderen. Paul van Vliet: "Dan weten de mensen meteen waarom we bij elkaar zijn. Iedere avond sta ik ook zelf op het toneel naar dat filmpje te kijken. De show begint dus serieus. Maar verder is het een levendig, vrolijk programma. Ik wil dat de bezoekers na afloop een leuke theateravond hebben gehad, maar ook dat ze voelen dat ze iets hebben bijgedragen aan een beter lot voor oorlogskinderen."

Paul van Vliet, geboren in 1935, zal tijdens de show ook iets vertellen over zijn eigen ervaringen als oorlogskind. Hij weet wat het betekent als de bommen om je heen vallen, hij weet hoe honger voelt. Naar eigen zeggen zal hij 'altijd een oorlogskind blijven'. Van Vliet: "In veel van wat ik doe, leeft de herinnering aan de tweede wereldoorlog voort, maar ook de herinnering aan de mensen en instanties die mijn familie hielpen. Door mijn eigen oorlogservaringen kan ik wat oorlogskinderen meemaken, goed navoelen. Vooral in mijn werk voor Unicef."
Unicef Nederland vraagt in november via een multimediale campagne aandacht voor het lot van oorlogskinderen overal ter wereld.

De eerste theatertournee van Paul van Vliet voor Unicef in het seizoen 2002/2003 was zeer succesvol. De eindopbrengst van ¤ 700.000,- is na aftrek van kosten volledig naar Unicef-onderwijsprojecten ten bate van werkende kinderen in Bangladesh gegaan.
'One man show voor Unicef' loopt in 30 theaters in heel Nederland tot en met januari 2004. De laatste voorstelling zal een show speciaal voor vrijwilligers van Unicef zijn. Een groot aantal voorstellingen is al uitverkocht. Hoofdsponsor van de nieuwe tournee is de ING Groep.

Sinds 1992 is Paul van Vliet ambassadeur van Unicef. Twee jaar geleden besloot hij de rest van zijn werkzame leven volledig in dienst te stellen van Unicef. Via veldbezoeken aan hulpprojecten, het geven van spreekbeurten, het inspreken van commercials en het schrijven van teksten vraagt hij aandacht voor het werk van de
kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.


---




Unicef