Actueel

Zitting Haagse Verpleegsterszaak / Lucia de B. op 4 november 2003 a.s.
Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 30-10-2003

's-Gravenhage, 30 oktober 2003 - Bij het Gerechtshof 's-Gravenhage vindt dinsdag 4 november om 09.30 uur de regiezitting plaats in de `Haagse verpleegsterszaak', ook wel bekend als Lucia de B. Voor een goed verloop van de zaak volgt hier enige informatie voor de pers.

Geen inhoudelijke behandeling
De zaak zal niet inhoudelijk behandeld worden, de zitting is een `regiezitting'. Tijdens de regiezitting wordt de organisatie van het proces besproken, zo zal bijvoorbeeld het horen van getuigen (aantal, volgorde, benodigde tijd, etc.) aan de orde komen. Op dit moment is dus ook nog niet te zeggen wanneer de inhoudelijke behandeling plaats zal vinden. Data hiervoor worden tijdens de regiezitting geïnventariseerd en mogelijk bepaald.

Geluid- en beeldopnamen
In het algemeen zijn geluid- en beeldopnamen in het Paleis van Justitie niet toegestaan. Tijdens de zitting zal de NOS met een camera aanwezig zijn en opnamen maken van het begin van de zitting (raadsheren, advocaat-generaal, advocaat) en het voorlezen van de tenlastelegging. Andere audiovisuele opnamen worden niet toegestaan.

De NOS zal het beeldmateriaal ter beschikking stellen via een `pool-regeling'.
Voor afname van beeldmateriaal en technische details hieromtrent dient u zich te wenden tot de NOS, mevrouw Karolien Hoevenagel, tel. 035 - 677 33 95.
Indien u geluid- en beeldmateriaal zult afnemen, verzoeken wij u dit ook (uiterlijk maandag 3 november 16 uur) kenbaar te maken aan de voorlichter van het Gerechtshof (details onderaan dit bericht). Voor de goede orde attenderen wij u erop dat u geen opnameapparatuur e.d. mee kunt nemen in de zittingszaal. De aanmelding is ook noodzakelijk om opnameapparatuur mee te nemen in het Paleis teneinde na afloop van de zitting opnamen te kunnen maken van bijvoorbeeld interviews met persraadsheer, persadvocaat-generaal en advocaten.

Bij de latere inhoudelijke behandeling zullen geen opnamen kunnen worden gemaakt.

Tekenaars
Het hof attendeert tekenaars op het volgende: de Persrichtlijn 2003 meldt dat "tekeningen mogen worden gemaakt van rechter(s), griffier en de advocaat-generaal. Alle overige personen mogen alleen met hun toestemming worden getekend." De voorzitter heeft besloten dat tekenaars vooralsnog alleen tijdens deze regiezitting worden toegelaten en daarna, mogelijk, pas weer bij de uitspraak. U dient zelf zorg te dragen voor het verkrijgen van toestemming.

Fotografen
Fotografen worden niet in het Paleis toegelaten. Er zal dus tijdens de zitting geen mogelijkheid zijn om te fotograferen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mw. mr. T.M.I. Oevering
Communicatieadviseur / Voorlichter Gerechtshof 's-Gravenhage Telefoonnummer: 070 - 381 1715
E-mail: i.oevering@sgrarr.drp.minjus.nl