Gemeente Bergen op Zoom


Novemberprogramma De Maagd

Afrikaans folklorespektakel Wofa dinsdag 4 november 20.15 uur Opzwepende muziek, ongelooflijke acrobatiek, kleurrijke kostuums, lenige danseressen en drummers die je middenrif doen trillen: wie de wervelende show van Wofa meemaakt denkt dat er een heel Afrikaans dorp aan het werk is! De voorbespreking start om 19.30 uur. Musical Grease 5 t/m 7 november: uitverkocht!

Verdi-requiem Filarmonica Moldova Iasi zaterdag 8 november 20.15 uur Filarmonica Moldova Iasi is jaarlijks een graaggeziene gast op belangrijke podia over de hele wereld èn in de sfeervolle Stadsschouwburg De Maagd. In de wel heel toepasselijke entourage van de voormalige kerk brengen koor en orkest olv Alexandru Lascae een indrukwekkende vertolking van Verdi's prachtige Requiem.

Giselle Russisch Ballet St Petersburg met Kirov-solisten zondag 9 november 14.30 uur
Giselle van de legendarische Petipa, op muziek van Adam, wordt gezien als het absolute hoogtepunt van het romantische ballet. Deze sprookjesachtige uitvoering van het Russisch Ballet St Petersburg en Staatstheater Voronezh met Kirov-solisten, zwierig corps de ballet en groot symfonieorkest heeft een aantrekkelijke jeugdkorting.

Fuego! Flames of Passion New Spanish Dance-Spectacular dinsdag 11 november 20.15 uur
Een eigentijdse theatersensatie: Fuego - Flames of Passion, The New Spanish Dance-Spectacular by Carmen Mota. Deze wervelende, afwisselende show met diverse dansvormen, schitterende kostuums en belichting neemt u mee naar de wereld van muziek, kleur, dans en passie. Daar waar traditie en de moderne wereld elkaar ontmoeten.

Anna, Hanna en Johanna woensdag 12 november 20.15 uur Deze bestseller van Marianne Frederiksson werd bekroond met de Publieksprijs. Theatergroep de Kern brengt met sterrencast een pakkende theaterversie van het ontroerende verhaal over drie generaties Zweedse vrouwen.

Seth Gaaikema De Orkaan Doorstaan vrijdag 14 november 20.15 uur Seth is weer terug; hij heeft 'De Orkaan Doorstaan'! Met een frisse kijk op alles wat er intussen gebeurd is deelt hij zijn ervaringen met het publiek. Als geen ander hekelt de warmbloedige Groninger daarbij de politiek, maar omarmt tevens de liefde, vriendschap en dat wonderlijke en onvoorspelbare dat "mens" heet!

Brabants Orkest Moessorgsky, Tchaikovsky & Bizet zaterdag 15 november 20.15 uur
Olv dirigent Alexander Anissimov geven de grote muziektalenten van het Brabants Orkest een boeiend concert vol afwisseling en sfeer. Op het programma staan 'Een nacht op de kale berg' van Moessorgsky, 'Souvenir d'un lieu cher' van Tchaikovsky en de Suite uit de opera Carmen van Bizet. Solist is de violist Wouter Vossen.

Folklorespektakel Moja Oekraina zondag 16 november 14.30 uur Je gelooft je ogen niet bij de acrobatische toeren die de dansers van Zoryany uithalen. Oekraïnse topartiesten bezorgen u een theateravontuur vol temperament, sprongdansen, opzwepende muziek, mooi liederen en kleurrijke kostuums.

Verdi-opera Aïda dinsdag 18 november 20.15 uur
Er zijn voor de schitterende uitvoering door de Nationale Opera van Boekarest nog plaatsen vrij op de 2e en 3e rang. De voorbespreking start om 19.30 uur.

Zeg 'ns AAA dinsdag 25 + woensdag 26 november 20.15 uur De originele tv-cast brengt deze vrolijke theaterbewerking van een razendpopulaire tv-comedy. Carry Tefsen, Sjoukje Hooijmaaier, Manfred de Graaf, Hans Cornelissen en Kiki Classen laten u een avond lang onbezorgd lachen om de perikelen in een doktersgezin.

Wibi Soerjadi donderdag 27 november 20.15 uur
Wibi Soerjadi is populair bij jong en oud. Hij treedt op over de gehele wereld met beroemde orkesten en dirigenten, won vele prestigieuze festivals en zijn cd's vliegen over de toonbank. In De Maagd geeft hij een virtuoos vleugelconcert met vertolkingen van Chopin en Liszt.

Schoon aan de Haak vrijdag 28 november 20.15 uur Er zijn voor de nieuwe cabaretshow Puur Natuur nog plaatsen vrij op de 2e en 3e rang.

Norma Toverachtige Bellini-opera zaterdag 29 november 20.15 uur De melodieuze muziek van deze krachtige Belini-opera roept een toverachtige wereld op ten tijde van de Romeinse overheersing in Gallië, het land van opperpriesteres Norma. Topsolisten, koor en orkest van de Poolse Staatsopera Krakau brengen een sterke uitvoering met eigentijdse ensceneringen, boventiteling en voorbespreking (19.30 uur).

Kaartverkoop:

- van dinsdag tot en met zaterdag, van 12 tot 16 uur, dagkassa Potterstraat 23, telefoon: 0164-280555

- on line via www.demaagd.nl
Bij de dagkassa kunt u ook terecht voor theaterbonnen, ansichtkaarten, affiches en boeken Ter Ere van de Maagd.
De kassa aan de Grote Markt is alleen geopend drie kwartier voor aanvang van de voorstellingen.