Gemeente Nijmegen

Nijmeegs onderzoek geeft inzicht in criminaliteit Antillianen

Antillianen lopen meer kans in het criminele circuit verzeild te raken dan andere groepen in de samenleving. Dit blijkt uit een onderzoek naar de oorzaken en achtergronden van de hoge misdaadcijfers onder deze groep.

Het onderzoek is in opdracht van de burgemeester van Nijmegen uitgevoerd door de Nederlandse Politie Academie. Op basis van dit onderzoek hebben politie, Openbaar Ministerie en de burgemeester van Nijmegen afspraken gemaakt over de verdere aanpak van deze problematiek.

Burgemeester G. ter Horst van Nijmegen, plaatsvervangend districtschef van de politie van Stad Nijmegen, J. Wierda en gebiedsofficier van justitie van Nijmegen, M. van der Mark lichten deze afspraken dinsdag 4 november om 15.00 uur toe in het gemeentehuis van Nijmegen. Onderzoeker A. van Wijk van de Nederlandse Politie Academie (NPA) presenteert de resultaten van het onderzoek naar de achtergronden van overlast en criminaliteit van Antillianen in Nijmegen.

Programma:

12.00 uur: rapport Ik ben geen slechte jongen, ik doe alleen slechte dingen, een inventarisatie van de problemen rond Antillianen in Nijmegen, onder embargo tot na presentatie beschikbaar bij afdeling persvoorlichting, gemeentehuis Nijmegen, kamer 1.21

15.00 uur: Persconferentie aanpak Antillianenproblematiek door:

Burgemeester G. ter Horst, Plaatsvervangend districtschef politie Stad Nijmegen, J. Wierda en gebiedsofficier van justitie van Nijmegen, M. van der Mark.

15.15 uur: presentatie onderzoek door A. van Wijk van de NPA.15.30 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het gemeentehuis bevindt zich aan de Korte Nieuwstraat 6, te Nijmegen.
Dichtbijgelegen parkeergarages: Eiermarkt en Kelfkensbos.