Gemeente Almere

Jorritsma overhandigt eerste cheques fonds Buurt en Burger

Burgemeester Jorritsma maakt op dinsdag 4 november alvast 2 projecten bekend die een bijdrage krijgen uit het fonds Buurt en Burger. Inwoners konden in de eerste ronde vóór 1 oktober een aanvraag indienen bij een van de stadsdeelkantoren. De andere initiatiefnemers krijgen binnenkort bericht of hun idee ook financieel ondersteund wordt.

Het fonds Buurt en Burger is gekoppeld aan het actieprogramma Sociale Cohesie. Het college wil hiermee meer ruimte geven aan eigen initiatieven van inwoners. Oftewel, hoe kunnen Almeerders er met een steuntje in de rug - zélf voor zorgen dat het nog leuker wordt om in Almere te wonen, te werken en te leven. De meest originele ideeën komen in aanmerking voor een maximale bijdrage van 5.000 uit het fonds Buurt en Burger.

In totaal is 250.000 beschikbaar voor het fonds Buurt en Burger. Dit bedrag is verdeeld over drie rondes. Aanvragen voor de tweede en derde ronde moeten respectievelijk vóór 1 april 2004 en voor 1 oktober 2004 binnen zijn. Meer informatie is te verkrijgen via de stadsdeelkantoren van de gemeente.