Politie Flevoland

Overvallenteam houdt verdachte aan

Lelystad 04-11-2003 - Het overvallenteam van de politie in Lelystad heeft maandagmorgen een 31 jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man wordt verdacht van tenminste één overval in Lelystad.

Het overvallenteam in Lelystad is opgestart na een tiental overvallen in de afgelopen maanden op benzinepompen, juweliers, tabakswinkels etc. in Lelystad. Het team bestaat uit vier rechercheurs, die de overvallen in kaart hebben gebracht en trachten de daders op te sporen. De 31-jarige verdachte is het eerste resultaat van deze inspanning. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Melders overval gezocht

Het overvallenteam zoekt in het kader van dit onderzoek nog steeds naar getuigen van een overval die recentelijk in Lelystad gepleegd is, in het bijzonder naar de twee oplettende melders.

Op vrijdag 10 oktober, rond 9 uur s ochtends, werd een tabakszaak in de Neringpassage overvallen. Een 47-jarige medewerkster van de zaak werd bedreigd en mishandeld door een man, die daarna geld uit de kassa haalde en de zaak verliet. Ten tijde van de overval meldden twee personen bij een naastgelegen pand dat er een mishandeling plaatsvond. Zij hebben echter nog geen contact met de politie opgenomen. De politie zou heel graag met deze twee getuigen spreken. Zij kunnen de politie namelijk helpen de zaak op te lossen. Mocht u deze getuige zijn, bel dan met de politie Lelystad (0900-8844) en vraag naar het overvallenteam. Ook getuigen die zich nog niet gemeld hebben, maar wel iets gezien hebben of weten, worden gevraagd om contact op te nemen met dit team.