Lekstroom, 09.25 uur

Utrecht 04-11-2003 - Persberichten voor het district Lekstroom

Man onder bedreiging van een vuurwapen beroofd
NIEUWEGEIN- Maandag is een man onder bedreiging van een vuurwapen van zijn geld beroofd.

Omstreeks 21.10 uur voerde een 32-jarige man uit Nieuwegein zijn bankpas in en tikte zijn pincode in, bij een geldautomaat op de Ratelaar. Op dat moment wordt hij op zijn rug geslagen. Achter de man uit Nieuwegein stond een man met een bivakmuts over zijn hoofd. De overvaller bedreigde het slachtoffer met een op een vuurwapengelijkend voorwerp. Het slachtoffer moest wegrennen van de overvaller en het slachtoffer belde meteen de politie.
De overvaller heeft enkele honderden euros buitgemaakt en is vervolgens gevlucht.

Het signalement van de overvaller luidt; een blanke man, 1.90 lang en heeft een normaal postuur. Hij droeg een donker kleurige bivakmuts en een donkerblauwe jas tot op de heup.

Later op de avond omstreeks 22.30 betrapt een 36-jarige vrouw een insluiper in haar huis op de Dahliastraat. De politie sluit niet uit dat deze man dezelfde man is die eerder die avond de overval heeft gepleegd. De insluiper had blond stekeltjes haar.

Waarschijnlijk heeft de dader tussen het moment van de overval en de insluiping door de wijk gelopen. Over de Zinniastraat, Violier, Lupinestraat en de Dahliastraat.

De politie zoekt getuigen. Heeft u iets gezien dat met de overval of met de insluiping te maken kan hebben of herkent u iemand in het signalement? Dan kunt u bellen met politie district Lekstroom op het nummer 0900-8844.

Meerdere bekeuringen uitgedeeld op Het Kant
HOUTEN- Maandag omstreeks 19.30 uur zijn op Het Kant verschillende bekeuringen uitgedeeld.
Een 20-jarige man uit Houten kreeg een bekeuring voor gevaarlijk rijgedrag en voor het rijden zonder helm.

Een 17-jarige jongen uit Houten stak vuurwerk af en kreeg hiervoor een bekeuring.

Een 18-jarige man uit Houten kreeg een bekeuring voor het rijden zonder helm en voor baldadigheid.