AutoRai

4-11-2003

Daewoo introduceert Kalos sedan in Nederland

Dankzij de gedistingeerde styling door Italdesign oprichter Giorgietto Giugiaro, onderscheidt de Daewoo Kalos zich duidelijk van de andere modellen in het segment van de kleine autos in Europa. Zijn opvallende, fraaie uiterlijk wordt gecompleteerd door een ruim interieur, prima rijeigenschappen en veel value for money.

Die eigenschappen hebben er voor gezorgd dat de Kalos binnen een jaar tijd een succesvolle hatchback is geworden. Daewoo Motor Benelux zet dat succes nu voort met de introductie van de Kalos sedan.

Met de sedanuitvoering van de Kalos voegt Daewoo Motor Benelux opnieuw een stijlvol ontworpen model aan haar productprogramma toe. De Kalos sedan is niet zomaar een kofferbakuitvoering van het hatchback model, maar is apart van zijn vijfdeurs broertje van de tekentafel gekomen en daar specifiek als sedan ontworpen. Daardoor beschikt hij over de sportieve lijnen van de hatchback, maar weet die te combineren met het stijlvolle voorkomen van een moderne vierdeurs.

Met 4,235 meter is de Kalos vierdeurs bijna 36 centimeter langer dan de reeds bekende hatchback. Die toegenomen afmetingen hebben aanzienlijke gevolgen voor de bagage-mogelijkheden van de Kalos. Dankzij de extra centimeters van de Kalos sedan bedraagt de inhoud van de kofferbak een respectabele 320 liter.


1.4 motoren voor nieuwe sedan
De Kalos sedan is in Nederland leverbaar met twee benzinemotoren: een
1.4 SOHC acht-klepper en een 1.4 DOHC zestienklepper, beide standaard gekoppeld aan een handge-schakelde vijfversnellingsbak. Met de
1.4-liter viercilinder benzinemotor laat de Kalos sedan wat temperament betreft zeker niet verstek gaan. De 61 kW/83 pk sterke krachtbron be-zorgt de voorwielaangedreven Kalos een topsnelheid van 170 km/u en een maximum kop-pel van 123 Nm bij 3.000 toeren per minuut. Volgens de MVEG meetmethode verbruikt de compacte Koreaan gemiddeld 7,5 liter brandstof per 100 kilometer.

De 69 kW/94 pk sterke zestienklepper heeft een maximum koppel van 130 Nm bij 3.400 tpm en bezorgt de sedan een topsnelheid van 176 km/u. Deze krachtbron is goed voor een acceleratie van nul naar 100 km/u in 11,1 seconden. Het brandstofverbruik bedraagt gemiddeld precies 7,0 liter per 100 kilometer. Voor de Kalos sedan 1.4 16V is tevens een automatische viertraps versnellingsbak beschikbaar.

Kopers van de Kalos sedan, die eind november in Nederland leverbaar is, zullen ervaren dat ook deze nieuweling, in lijn met de Daewoo-filosofie, veel waarde voor zijn geld biedt. Ondanks de lage aanschafprijs beschikt zelfs het basismodel, de Spirit airco, over talloze comfort items zoals een in hoogte verstelbare bestuurderstoel en dito stuurwiel, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór, airconditioning en een RDS cassette radio met vier luidsprekers. Ook de veiligheid heeft de Kalos sedan standaard prima voor elkaar, met ABS en EBD, dubbele airbags, vijf driepunts veiligheids-gordels met spankrachtbegrenzers vóór, vijf hoofdsteunen en startonderbreking.

De Daewoo Kalos sedan 1.4 Spirit airco is in Nederland leverbaar vanaf EUR 13.195,-. De Style-versie kent een basisprijs van EUR 13.645,-. De prijs voor de 1.4 16V Class uitvoering begint bij EUR 15.445,-. De 1.4 16V Class Automaat tenslotte, kent een vanaf prijs van 16.445 EUR.