Persberichten - 04/11

Leiderdorp 04-11-2003

Lisse Aanrijding Een 36-jarige automobiliste uit Lisse verleende op maandag 3 november rond 12.25 uur op de kruising Grachtweg met de Haven geen voorrang aan een fietsende 68-jarige vrouw uit Lisse. Bij de aanrijding die ontstond liep de 68-jarige vrouw heupletsel op. Zij werd overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis in Leiden.

Oegstgeest Aanrijding Een 81-jarige man uit Ijmuiden werd op maandag 3 november rond 15.25 uur op zijn fiets op de Geverstraat aangereden door een 58-jarige automobiliste uit Rijnsburg. De man fietste over het fietspad van de Geverstraat. Ter hoogte van de Kempenearstraat stak hij plotseling de rijbaan van de Geverstraat over. De automobiliste kon de man niet meer ontwijken. De man werd met een gebroken enkel, verwondingen in het gelaat en hoofdletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiderdorp Dodelijk ongeval Een 32-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk overleed in de ochtend van maandag 3 november in het LUMC aan het letsel wat hij opliep bij een ongeval met zijn bromfiets op de Ockenrode. Rond 06.30 uur kwam de man door nog onbekende oorzaak met zijn bromfiets ten val. Met zijn bromfiets gleed hij tegen een langs de weg staand paaltje. De man liep inwendig letsel op en overleed na aankomst in het ziekenhuis.

Leiderdorp/Katwijk Politie houdt verdachte van rijden onder invloed en meer aan De politie hield op maandag 3 november rond 23.30 uur op de Provincialeweg N445 een 39-jarige automobilist aan. De woonplaats van de man is nog niet bekend. Agenten wisten met veel moeite de man tot stoppen te krijgen. Alleen door met een politieauto voor hem te stoppen werd het verdere rijden van hem voorkomen. De man bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij wilde nergens aan meewerken. Onderweg naar het bureau meldde zich een 40-jarige automobilist uit Katwijk bij de politie. De verdachte was op de Provincialeweg N206 in Katwijk tegen zijn auto gereden. De verdachte reed daarna door. Bij die aanrijding nam hij ook de hand van de Katwijker mee. Deze kwam klem te zitten tussen de auto van de Katwijker en die van de verdachte. De verwondingen lijken mee te vallen. De Katwijker was uitgestapt om te kijken wat er met de verdachte aan de hand was. Hij hing over het stuur. De Katwijker dacht dat hij onwel was geworden. Op dat moment reed de verdachte weg. De verdachte weigerde aan het bureau mee te werken aan een ademanalyse of bloedproef. De politie maakt proces-verbaal op voor deze weigering, het doorrijden na aanrijding en het inrijden op de Katwijker.

Leiderdorp Inbraak in fotozaak In de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 november werd er ingebroken in een fotozaak in winkelcentrum Winkelhof. Om in het centrum te komen werden eerst enkele schuifdeuren opengebroken. Vervolgens kon men bij de met rolluiken afgesloten winkel komen. Een rolluik werd deels vernield waarna men in de winkel uit een vitrine voornamelijk een onbekende hoeveelheid digitale cameras wegnam. Ook werden enkele geldlades opengebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Voorschoten Onder invloed rijden en meer De politie hield op dinsdag 4 november rond 03.35 uur op de Leidseweg een 28-jarige man uit Den Haag aan. Agenten verdachten de man er van zijn auto onder invloed van alcohol te besturen. Bij het contact met de man gaf hij in 1e instantie een valse naam aan de agenten op. Na controle bleek dat man ook nog eens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dit bleek dan ook de reden te zijn voor de man zich uit te geven voor zijn man. De aan het bureau gehouden ademanalye gaf als uitslag 420 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op.

Waddinxveen Man komt onder rol aluminium terecht Bij een ongeval op een bedrijf aan de Coenecoop raakte op maandag 3 november rond 08.35 uur een 33-jarige man uit Den Haag gewond. Een rol aluminium van 1200 kilogram brak uit de takelband en kam op de man terecht. Collegas van de man liften de rol met een heftruck en haalde de man onder de rol vandaan. Met letsel aan het been, mogelijk een voet en onderbeen verbrijzeld, werd de het slachtoffer overgebracht naar het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam. Voor de medewerkers van het bedrijf werd Slachtofferhulp ingezet.

Waddinxveen Politie houdt verdachten aan die probeerden in te breken De politie hield op maandag 3 november rond 19.00 uur nabij een woning aan de Anna van Burenstraat een 25 en 29-jarige man aan. Beide verdachten zijn zonder vaste woon of verblijfplaats. De twee worden er van verdacht dat zij kort voor hun aanhouding probeerden in te breken in de woning. Er werd ondermeer een ruit aan de achterzijde van de woning vernield. Buurtbewoners die verdachte geluiden bij de woning hoorden sloegen alarm bij de politie. De twee konden daardoor in de tuin van de woning ingerekend worden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zevenhuizen Onder invloed met auto tuin in De politie hield op dinsdag 4 november rond 04.30 uur op de Zuidplasweg een 42-jarige automobilist uit Rotterdam aan. De man was met auto en al van de Zuidplasweg geraakt en tot stilstand gekomen in de tuin van een woning aan die weg. Een hek van de tuin werd daarbij vernield. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto. Agenten roken een behoorlijke dranklucht en lieten hem blazen. Vermoedens van alcoholgebruik werden bevestigd. Aan het bureau was de verdachte niet in staat om een goede uitslag van een ademanalyse te produceren. De politie liet daarop een bloedproef van de verdachte afnemen. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Gouda Aanrijding Een 10-jarig jongetje uit Gouda werd op maandag 3 november rond 17.00 uur op de kruising Bloemendaalseweg met de Burgemeester van Reenensingel op zijn fiets aangereden door een 21-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Verklaringen van getuigen spreken van het door rood licht rijden van het jongetje. De automobilist kon hem vervolgens niet meer ontwijken. Het jongetje is met hoofdletsel overgebracht naar het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam.