Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen feliciteert jarige CliniClowns!

Stichting CliniClowns Nederland bestaat 11 jaar. Al 11 jaar bieden de CliniClowns afleiding en plezier aan zieke kinderen. En omdat de CliniClowns de dingen altijd net even wat anders doen, vieren zij hun 11e verjaardag. Vandaar dat 2003 is uitgeroepen tot jubileumjaar. In het najaar sluiten zij dit feestjaar af met hun verjaardagsactieweken. Duizenden schoolkinderen, vuilnismannen, vele bedrijven en andere betrokkenen komen van 4 t/m 15 november in actie voor de jarige CliniClowns.

Afvalinzamelaars steunen CliniClowns
Ook de afvalinzamelaars van Nederland helpen mee om er een echt feest van te maken. Want meer donateurs betekent meer bezoeken van de CliniClowns aan de zieke kinderen. Niets wordt onbenut gelaten om kenbaar te maken dat de CliniClowns steun nodig hebben. Twee weken lang werven medewerkers door heel Nederland nieuwe donateurs en rijden de vuilniswagens met CliniClowns verjaardagsposters! Ook de afdeling afvalbeheer van de gemeente Amstelveen doet mee aan deze actie! Let dus goed op, want in de periode van 4 t/m 15 november zullen in Amstelveen vuilniswagens met CliniClowns verjaardagsposters rijden.

Minister Hoogervorst feliciteert
Op 4 november geeft Minister Hoogervorst van VWS bij het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag op bijzondere wijze het startschot voor de acties rondom de speciale CliniClowns verjaardagsactieweken. Het aansnijden van een reusachtige taart, het CliniClowns-orkest, een confettishow en een heleboel ballonnen behoren tot de ingrediënten van deze start. Dit alles onder toeziend oog van CliniClowns voorzitter Joop Daalmeijer, vertegenwoordigers van Nederlands grootste vuilverwerkingsbedrijven, schoolkinderen en vele andere aanwezigen.

11 jaar CliniClowns
CliniClowns directeur Tom Doude van Troostwijk: "In de afgelopen 11 jaar hebben we al veel bereikt; jaarlijks leggen we inmiddels maar liefst 85.000 bezoeken af aan kinderen in moeilijke situaties. Kinderen die zich dankzij de CliniClowns weer even gewoon kind kunnen voelen. Van alle kanten krijgen we het signaal dat het werk van CliniClowns belangrijk gevonden wordt. We willen in de toekomst dan ook nog meer kinderen bereiken. Kinderen die door ziekte langdurig thuis of in speciale zorginstellingen moeten verblijven. Zodat ook zij hun problemen even kunnen vergeten. Met de steun van al die mensen die zich inzetten voor CliniClowns gaat dit vast en zeker lukken! De actie van de afvalinzamelaars is daar een heel goed voorbeeld van."