Gemeente Amstelveen

Omnibusonderzoek 2003 van start

Deze week krijgen 4.200 inwoners van 18 jaar en ouder de gemeentelijke Omnibusenquête in de brievenbus. Dat is een enquête waarin de inwoners zich kunnen uitspreken over verschillende onderwerpen. In deze vijfde algemene Omnibusenquête gaat het onder andere over de buurt waarin men woont, veiligheid, het imago van Amstelveen, klachten, horeca en de relatie tussen burger en gemeentebestuur. Er is een steekproef getrokken, omdat het ondervragen van alle Amstelveense inwoners te veel tijd en geld zou kosten. De 4.200 inwoners die worden benaderd voor het onderzoek, zijn willekeurig uit de inwoners gekozen.

Door het invullen van de enquête geven Amstelveense burgers hun mening over diverse dienstverlenende activiteiten van de gemeente, ze maken hun wensen en behoeftes kenbaar en kunnen (eventueel) met suggesties voor verbetering komen. Daarmee is de Amstelveense burger een rijke bron van informatie, zoals al in het verleden is gebleken. De gemeente gebruikt deze informatie om - waar nodig - de dienstverlening te verbeteren. Ook worden de gegevens gebruikt om nieuw beleid te ontwikkelen of bestaand beleid aan te passen en voor het aanpakken van eventuele knelpunten.

Komende week zullen bij 4.200 inwoners de enquêtes in de brievenbus vallen. Het gemeentebestuur hoopt dat de aangeschreven inwoners massaal de enquête invullen en terugsturen. Dit biedt de meeste kans op betrouwbare informatie over de meningen en wensen van Amstelveense inwoners.
Nadat de enquêtes zijn verzameld en verwerkt, zullen de resultaten worden gepubliceerd.