Gemeente Amstelveen

Prijsuitreiking Op Voeten en Fietsen naar School

Vorige week vond de prijsuitreiking plaats van de actie Op Voeten en Fietsen naar School. De leerlingen van basisschool Het Palet hebben aan de hand van creatieve opdrachten aangegeven hoe zij denken over het met de fiets of lopend naar school gaan. De winnaars kregen een mooie, nieuwe fiets overhandigd.

Dinsdag 16 september vond de `Op Voeten en Fietsen naar School-dag´ plaats op basisschool Het Palet in Amstelveen. Het was een dag met veel leuke activiteiten, waarvan de laatste een wedstrijd was. In iedere `bouw' werd een aparte opdracht gegeven. De kinderen in de onderbouw kleurden een kleurplaat in, de middenbouw kreeg een `vrije opdracht' waarbij het thema van de dag moest worden uitgebeeld en de bovenbouw mocht een poster ontwerpen.

De klassen kregen een paar weken de tijd om hun werkstukken te maken, vanwege de herfstvakantie maar ook omdat groep 8 op de actiedag zelf vertrok voor het schoolkamp. Een team met vertegenwoordigers van 3VO, de fietsersbond en de gemeente heeft de kunstwerken, samen met wethouder Regouin, beoordeeld. Uiteindelijk zijn in elk van de drie categorieën drie prijswinnaars aangewezen.

Net als de actiedag was ook de prijsuitreiking op 24 oktober een vrolijk evenement met zonnig weer, waarbij het plein van Het Palet wederom volstroomde met kinderen en ouders. Wethouder Regouin reikte na een kort toespraakje maar liefst negen prijzen uit aan de gelukkige winnaars. Zij kregen allemaal een schitterende fiets! Voor alle andere kinderen lag er als verrassing een fietsbel klaar. Aan het eind van zijn toespraak beloofde de wethouder ook nog dat de drie winnende posters van groep 7 en 8 als echte poster zullen worden afgedrukt en verspreid onder de Amstelveense basisscholen.

Over één ding zijn organisatoren, medewerkers en deelnemers aan de dag het eens: volgend jaar weer "Op Voeten en Fietsen naar School", en dan het liefst op meer scholen in Amstelveen.