Symantec Ghost 8.0 biedt ondernemingen meer beheermogelijkheden voor PCs

Symantec

Leiden, 4 november 2003 -

Symantec (NASDAQ: SYMC), wereldwijd marktleider op het gebied van internetbeveiliging, introduceert Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition. Met deze zakelijke beheeroplossing kunnen systeembeheerders sneller systemen inventariseren en daarnaast tijd besparen bij het maken van een lokale kopie van de computerconfiguratie. Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition helpt IT-kosten te verlagen doordat het bedrijven een effectieve oplossing biedt voor het uitrollen van besturingssystemen, de distributie van software binnen een netwerk en back-up en disaster recovery.

Dankzij nieuwe mogelijkheden kunnen bedrijven alle hard- en software binnen hun netwerk centraal inventariseren. Ook het migreren van besturingssystemen is sterk vereenvoudigd door de mogelijkheid om Dynamic Folders te creëren voor het beheer van een groep PCs, op basis van hun hardware- of software-eigenschappen. Met Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition kunnen back-up en recovery bestanden lokaal worden bewaard, waardoor deze niet constant over het netwerk verstuurd hoeven te worden. Zo kunnen bedrijven het gebruik van bandbreedte sterk reduceren.

Symantec Ghost is een gebruiksvriendelijke geïntegreerde oplossing waarmee systeembeheerders besturingssystemen of applicaties binnen enkele minuten op een PC kunnen installeren en waarmee ze eenvoudig individuele PC-instellingen en -profielen kunnen opzetten. De oplossing kan voor meerdere platformen en besturingssystemen worden ingezet.

Symantec Ghost 8.0 heeft tevens enkele nieuwe productkenmerken:

Hardware/Software inventarisatie Ondernemingen kunnen hiermee vanaf één centrale plaats alle hard- en software inventariseren en daar een gedetailleerd rapport van maken. Systeembeheerders kunnen taken afstemmen op specifieke eigenschappen en behoeften van gebruikers.

Client Staging Area Biedt de mogelijkheid om een lokale opslagplaats te creëren op beheerde PCs voor het opslaan van door Ghost gecreëerde images, software patches en gebruikersprofielen. Bij het klonen of het herstel van een PC blijven deze images, software patches en gebruikersprofielen bewaard.

Multicast File Transfer Hiermee kan een systeembeheerder bestanden of software patches gelijktijdig verzenden of uitvoeren bij meerdere PCs.

Microsoft Preinstallation Environment (WinPE) ondersteuning De oplossing beschikt over een 32-bit versie van Ghost en GhostCast Server, specifiek ontworpen voor zowel Microsoft Windows Preinstallation (WinPE), alsook voor Windows 2000 en Windows XP.

Externe Media Ondersteuning Biedt ondersteuning om configuraties direct te kopieren naar USB-, Firewire- en opneembare DVD-apparatuur.

Verbeterde File System Support Biedt de mogelijkheid om bestanden van en naar NTFS-partities te schrijven. Ghost 8.0 biedt tevens volledige ondersteuning van LILO en GRUB voor de EXT2 en EXT3 Linux bestandssystemen.

Beschikbaarheid
Symantec Ghost 8.0 Corporate Edition is per direct beschikbaar. Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl.

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in internetbeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen en appliances voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt actief met virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, internetcontent- en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 36 landen Het Nederlandse kantoor Sales & Marketing is gevestigd in Leiden. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.nl

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mascha Monasso Tel.
+31 (0)71 408 31 88 e-mail:mmonasso@symantec.com