Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Doorbraak in realisatie kinderopvang Portland

Albrandswaard Woensdag 22 oktober is er een samenwerkingovereenkomst gesloten tussen de gemeente Albrandswaard en de Stichting Jip & Janneke. Het begin van de realisatie van professionele kinderdagopvang en buitenschoolse opvang in de Rhoonse wijk Portland.

De afgelopen periode zijn er bij de gemeente Albrandswaard veel vragen binnen gekomen over de mogelijkheden van kinderdagopvang en buitenschoolse opvang in Portland. In de wijk Portland wonen veel gezinnen waarvan zowel de vader als de moeder een baan heeft. Logisch was dus de vraag: Hoe is de kinderdagopvang in Portland geregeld?

Wethouder Erwin de Jongh: Ik kan me zo goed voorstellen dat ouders een goede plek voor hun kinderen willen hebben op die momenten dat ze werken. Het is echter geen gemeentelijke taak om voor kinderdagopvang te zorgen. Wel was er ons alles aan gelegen om tot een goede oplossing te komen. Vanaf februari hebben we dan ook intensief gezocht naar een geschikte partij. Het lag voor de hand dat wij ons in eerste instantie tot de bestaande aanbieder, Kinderopvangcentrum Bonbon hebben gewend. Deze onderhandelingen hebben jammer genoeg niet tot het gewenste resultaat geleid. Daarom ben ik erg blij dat wij met het bestuur van Jip & Janneke wel tot een overeenkomst konden gekomen en ik ben niet minder gelukkig dat we er voor onze Portlandse inwoners straks een fantastisch product qua voorziening erbij hebben.

In Portland ontstaat een unieke situatie voor wat betreft de voorzieningen voor de jeugd. Zowel de kinderdagopvang, de buitenschoolse opvang als een peuterspeelzaal worden allemaal in het nog te realiseren permanente schoolgebouw in Portland ondergebracht. Samen met de basisscholen Obs Portland, De Grote Reis (RK), Het Lichtpunt (Chr.) en de sportzaal zijn praktische alle voorzieningen voor de kinderen onder één dak te vinden. Verwacht wordt dat de nieuwe gebouwen en de sportzaal begin worden opgeleverd.

Ouders kunnen straks op één locatie zowel hun kinderen naar school brengen als naar de kinderdagopvang of peuterspeelzaal. Een unieke situatie die ouders heel wat stress kan besparen.