Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (04/11)

Tilburg, dinsdag 4 november 203

Politie arresteert een niet van verlof teruggekeerde gedetineerde

TILBURG: De politie heeft gistermiddag op de Willem II straat een 26-jarige Tilburger aangehouden die niet terug gekeerd was van verlof uit een gevangenis in Den Bosch. De man, gaf tijdens de controle van zijn gegevens en auto aan de agenten een valse naam op. Hij gebruikte daarbij een ziekenhuispasje van een neef. Een van de dienders die hem herkende, had dit echter in de gaten. De man is aangehouden. Hij ondergaat een gevangenisstraf van 3 maanden voor winkeldiefstallen en heeft daarvan inmiddels 2 maanden opzitten.

Man probeert met vals 100 euro biljet te betalen

TILBURG: Een nog onbekende man heeft gistermiddag geprobeerd in een zaak aan de Koopvaardijstraat met een valse briefje van 100 euro te betalen. De dader sloeg op de vlucht toen een medewerker van de zaak argwaan kreeg. Het ging om een lange blanke man met blond haar. Hij sprak met een Duits accent. De politie heeft met twee surveillancewagens een onderzoek in de omgeving ingesteld doch de man niet meer aangetroffen. Het valse bankbiljet is in beslag genomen en zal door specialisten van de politie nader worden onderzocht.

Politie stelt onderzoek in naar brand

TILBURG: De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand die gisteravond gewoed heeft aan de van Hogendorpstraat in een leegstaande snackbar met daarboven een niet meer in gebruik zijnde woonruimte. De melding kwam rond 17.30 uur binnen. Volgens de brandweer is de brand op de bovenetage ontstaan en heeft het vuur waarschijnlijk wel een uur liggen smeulen. De brandweer had de brand snel onder controle. De politie heeft gisteravond een buurtonderzoek ingesteld. Verder zal er nog een technisch sporenonderzoek worden verricht.

Inbraak kledingzaak

TILBURG: Vannacht is omstreeks 02.40 uur ingebroken in een kledingzaak aan het Stadhuisplein. Met een voorhamer is een raam van de winkel ingeslagen. Uit het pand is een partij kleding gestolen. De politie heeft ter plaatse een onderzoek verricht en de voorhamer veilig gesteld voor technisch onderzoek. Een getuige wist te melden dat het gaat om mogelijk drie daders die wegreden in de richting van de Schouwburgring Een onderzoek in de omgeving naar de daders had geen resultaat.

Bron: Willem van Hooijdonk