Politie Groningen

Persberichten dinsdag 4 november 2003

Provincie Groningen 04-11-2003 -

Groningen: Stadjer gewond na ongeval
Een 44-jarige fietser uit Groningen is maandagmiddag op de kruising Johan van Zwedenlaan met het Hoendiep gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op de kruising werd aan de fietser geen voorrang verleend door een 59-jarige automobilist uit Bakkeveen. De man op de fiets kwam ten val en raakte gewond aan een been. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietser botst tegen lantaarnpaal
Een 57-jarige man uit Groningen is maandagavond op het A Kerkhof gewond geraakt bij een ongeval. De Stadjer werd op zijn fiets verblind door de verlichting van een personenauto en botste hierdoor al fietsende met zijn hoofd tegen een lantaarnpaal. Het slachtoffer kwam ten val. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelde de fiets van de Stadjer veilig op het politiebureau.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft maandagavond op de Plataanlaan een snelheidscontrole gehouden. Op de noordelijke ringweg passeerden in totaal 1240 voertuigen de snelheidsmeter. Zes automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. De controle duurde 2 uur.

Groningen: snelle rijder op de bon
De politie heeft maandagavond op de snelweg A28 bij Haren een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het opgeven van valse personalia. De Rotterdammer werd op de snelweg staande gehouden, omdat hij 50 km/uur te hard had gereden. Hij gaf vervolgens valse personalia op aan de politieagenten. Op het politiebureau werden de juiste persoonsgegevens van de man vastgesteld. Daarnaast bleek dat de Zuid-Hollander zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte kon na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: alcomobilist aangehouden
Op de Friesestraatweg heeft de politie maandagnacht een 22-jarige man uit Garnwerd aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd in zijn auto door de politie gecontroleerd. De agenten roken alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau bleek na de ademanalyse dat de man
1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. De Garnwerder mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Groningen: Stadjer gewond bij ongeval
Een 68-jarige man uit Groningen is maandagochtend op de Goudlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Stadjer werd op zijn fiets door een 65-jarige automobiliste uit Groningen voorbijgereden. Tijdens het voorbij rijden raakten beide verkeersdeelnemers elkaar, waarna de man ten val kwam. Hij werd met aangezichtsverwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het verkeersongeval een rapportage gemaakt. De fiets van het slachtoffer werd door de politie op zijn huisadres afgeleverd.

Warfhuizen: auto tegen boom, bestuurder gewond
Een 21-jarige automobilist uit Wehe den Hoorn is maandagmiddag gewond geraakt toen hij op de Roodehaansterweg bij Warfhuizen met zijn bestelauto tegen een boom botste. Hij is met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene zat bekneld in zijn auto na de botsing en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan doordat de automobilist mogelijk door de harde zijwind van de weg raakte en daarna het voertuig niet meer kon corrigeren. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd.

Nieuweschans: spookrijder gekeerd door vrachtautochauffeur Een vrachtautochauffeur (leeftijd en woonplaats niet bekend) heeft maandagmorgen een spookrijder tot andere gedachten weten te brengen op de A7 bij Nieuwe Schans voordat het kunnen leiden tot ongevallen. De chauffeur die uit Duitsland kwam, had via radio Noord gehoord dat er zich een spookrijder zou bevinden op het gedeelte van de A7 vanaf Winschoten richting Duitsland. De spookrijder reed in zijn richting. Toen hij de auto ontdekte gaf hij lichtsignalen en claxonneerde waardoor de chauffeur van de onbekende auto kennelijk besefte wat hij deed en zijn auto aan de kant zette. Hij vervolgde daarna de weg in de goede richting. De spookrijder is daarna niet meer getraceerd door de politie.

Meeden: fietser gewond na botsing
Een fietser (leeftijd nog niet bekend) uit Meeden is maandagavond gewond geraakt toen hij op de Hereweg in zijn woonplaats in botsing kwam met een personenauto. Hij vloog daarbij over de motorkap en kwam op het wegdek terecht. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Het ongeval ontstond toen hij bij een woning linksaf sloeg vlak voor de achteropkomende personenauto langs. De automobilist, een 64-jarige inwoner van Westerlee, kon hem toen niet meer ontwijken.

Hoogezand: paard ernstig mishandeld
De politie heeft maandagmiddag een aangifte opgenomen van een ernstige mishandeling van een paard, eigendom van een 49-jarige inwoner van Foxhol. Het paard, dat in een weiland aan de Handelskade en de Industrieweg in Hoogezand stond, was aan de achterkant bij het vrouwelijk geslachtsdeel bewerkt met een scherp voorwerp. Het dier is door een dierenarts behandeld. De technische recherche heeft fotos gemaakt van de verwondingen. Het paard is vermoedelijk mishandeld tussen zondag 2 november om 19.00 uur en maandagmorgen 3 november 8.30 uur. Mochten er getuigen zijn die iets omtrent deze mishandeling weten of hebben gehoord, dan worden ze verzocht contact op te nemen met de politie in Hoogezand, telefoon 0900-8844.