EYE WISH DESIGN AWARD

Huidige datum: 4 november

8)
Thijs Smeets wint Eye Wish Design Award 2003

De Eye Wish Design Award 2003 is gewonnen door Thijs Smeets. De vakjury en het Nederlandse publiek riepen maandagavond 3 november zijn Identity-collectie uit tot beste ontwerp voor brilmode met een Diva Look. Naast een geldprijs van 5.000 euro mag Smeets zijn collectie uitbrengen in de winkels van Eye Wish Groeneveld. Smeets ontving zijn prijs uit handen van diva's Adèle Bloemendaal en Isa Hoes.

De Eye Wish Design Award biedt jonge ontwerpers de kans te ontdekken of hun visie op brilmode in de smaak valt bij het grote publiek. Dit jaar schreven ruim 160 studenten zich in voor de ontwerpwedstrijd. De opdracht voor de jonge talenten: creëer de optimale diva look voor de gevierde actrices Adèle Bloemendaal en Isa Hoes. De vakjury bestond uit fashion director Bas van Schaik van Avantgarde, designer Antonietta Amaro van Max Mara Italy, stylist Maik de Boer, mode conservator José Teunissen van het Centraal Museum Utrecht en managing director van Sarfilo Guido Janssen. Zij kozen uit alle inzendingen drie finalisten: Ronald Knijnenburg, Thijs Smeets en Karlijn Pels.

Innovatie en design
Deze drie talenten waren de uitverkorenen die gisteren in het Amsterdamse filmtheater Tuschinski streden om de Eye Wish Design Award 2003. Gastheer Humberto Tan presenteerde daar hun collecties. Daarna beklommen Adèle Bloemendaal en Isa Hoes het podium om geheel in divastijl de winnaar bekend te maken. Thijs Smeet's ontwerp werd door de jury als beste uitgeroepen. In hun beoordeling stonden ideevorming, innovatie in design, draagbaarheid en commerciële haalbaarheid centraal. Ook het publiek kon vanaf een speciale website meestemmen.

De student industrieel productontwerpen, die volgend jaar zijn opleiding afrondt, koos voor een bril die dankzij de bijgeleverde accessoires aan te passen is naar elke gelegenheid om de ultieme diva look te creëren. De tweede prijs, een geldbedrag van 1.500 euro, ging naar Ronald Knijnenburg. De vijfdejaarsstudent productontwerpen liet zich in zijn collectie Pulse inspireren door de gezichtsuitdrukkingen van de diva's. Vierdejaarsstudente industrieel productontwerpen Karlijn Pels won de derde prijs, 500 euro, met haar metalen brilontwerp.
Op de site www.eyewishdesignaward.nl kan men de ontwerpen van de drie finalisten bekijken, inzoomen op details en zien hoe de studenten te werk zijn gegaan.

Noot voor de redactie/