STICHTING DISPOSABLES BENELUX

Retour Award van de Stichting Disposables Benelux voor KPN! KPN beste inzamelaar van automatenbekers over het jaar 2002.

Via het zogenaamde Retoursysteem, biedt de Stichting Disposables Benelux bedrijven en instellingen de mogelijkheid om eenmalige polystyreen en kartonnen bekers in te zamelen voor materiële recycling ten behoeve van hergebruik. De stichting vertegenwoordigt de gehele automatenbranche, producenten van disposables en de grondstoffenleveranciers in de Benelux.
De Retour Award werd dit jaar alweer voor de tiende maal uitgereikt. Deze award wordt toegekend aan een organisatie die als abonnee van de stichting een opmerkelijke recycle-inspanning heeft geleverd. Als beoordelingsmaatstaf wordt hierbij het inzamelpercentage van automatenbekers (en de stijging hiervan) genomen. Tevens wordt bekeken of de kandidaat over een uitgebreid milieuzorgsysteem beschikt.

Ongekend hoog inzamelingspercentage voor KPN
KPN leverde een opmerkelijke prestatie met een inzamelingspercentage van nagenoeg 100% . Dit is nog niet eerder voorgekomen sinds het bestaan van de stichting! Voorzitter van de stichting, de heer W.J.M. Boeijen, reikte op 29 oktober jl. de Retour Award uit in de vorm van een op schaal vervaardigde perspex verzamelbak voor bekertjes. De heer Boeijen sprak over een ongekende prestatie die tegengesteld is aan het beeld dat de totale markt laat zien. 'Er is sprake van een dalend inzamelingspercentage en het blijkt dat de belangstelling voor het milieu afneemt, wat betreurenswaardig is'. De heer G. Tiemstra, Milieumanager Ontwikkeling van KPN nam de Retour Award in ontvangst samen met een Cheque ter waarde van Euro 1000,--. Eerdere awards werden onder andere uitgereikt aan het Academisch Ziekenhuis van deVrije Universiteit van Amsterdam, Mora B.V., Siemens, Fortis, de Belastingdienst, Centraal Beheer Achmea, Ericsson en Philips.

KPN verheugd met Retour Award
Op het hoofdkantoor van KPN in Den Haag werd verheugd gereageerd op de award. Volgens de heer Tiemstra van KPN is deze award een beloning voor de milieu-inspanningen van de afgelopen jaren. Sinds 1999 voert KPN een actief milieubeleid. Naast het inzamelen van de automatenbekers heeft dit geresulteerd in het plaatsen van 20.000 papierkorven en aanpassing van de schoonmaakcontracten. Ook is er energie bespaard door de temperatuur in de gebouwen beter af te stellen en werd er een reductie van 10% op brandstofverbruik behaald door monteurs 'het nieuwe autorijden' aan te leren. KPN probeert op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan de besparing van het milieu in de ruimste zin van het woord en zal hiervoor nieuwe initiatieven blijven ontplooien


---


---