Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 november 2003

Automobiliste rijdt man omver

Een automobiliste ergert zich aan het rijgedrag van een medeweggebruiker en nadat de man verhaal bij haar haalt rijdt ze hem onderste boven

Daarlerveen

Op maandag 3 november omstreeks 17.52 uur rijdt een 34-jarige automobilist uit Daarlerveen over de Nieuwstraat, waar een 30 km-zone geldt. Een 51-jarige automobiliste uit Nijverdal rijdt achter hem en vindt dat hij te langzaam rijdt, waarop ze claxonneert. De 34-jarige vindt daarop dat zij hem te dicht op de bumper zit en geeft een signaal met zijn mistachterlamp af. Dit helpt niet waarop hij stopt en uit zijn auto stapt. Hij loopt naar de vrouw om verhaal te halen. De vrouw zegt dat hij harder moet rijden. Als de man terug loopt naar zijn auto, geeft de vrouw gas en rijdt hem onderste boven. De man komt te vallen, maar blijft ongedeerd. Hij maant de vrouw op de politie te wachten. Ze wacht eventjes maar rijdt daarna toch weg. De politie heeft haar kort daarna in haar woning aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-144146)

Auto gestolen

Auto gestolen vanaf parkeerplaats voor de woning

Holten

In de avond/nacht van maandag 3 op dinsdag 4 november werd de auto van een 42-jarige man vanaf een parkeerplaats voor zijn woning aan de Geskesdijk gestolen. De dader heeft daarvoor vermoedelijk een reservesleutel uit de schuur weggenomen. Deze bleek nadien eveneens weg. Het betreft een blauwe VW Golf, kenteken XY-14-JF. (bps: 03-144228)

Aanhouding wegens winkeldiefstal

Man aangehouden wegens winkeldiefstal en daarna ingesloten voor openstaande boetes

Almelo

Op maandag 3 november omstreeks 15.35 uur werd bij een kledingzaak aan de Grotestraat een man betrapt op winkeldiefstal. Hij had een trui weggenomen en was de winkel uitgerend. Personeel volgde hem en kon hem aanhouden. De verdachte, een 29-jarige Deventernaar werd overgedragen aan de politie. De trui had hij nog in zijn bezit. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog twee vonnissen had openstaan, te weten 14 dagen hechtenis en een boete van 61 euro. Hij is na de afhandeling van de winkeldiefstal opgesloten om zijn straf uit te zitten. (bps: 03-144032)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --