Stadsdeel Zeeburg

Milieupolitie extra alert op honden

De Milieupolitie Zeeburg zal de maanden november en december extra toezien op het nalvene van de regels voor honden.

Voor het hele stadsdeel geldt de regel dat honden in de openbare ruimte aangelijnd moeten zijn. Los lopen mag de hond op de uitrenplaatsen. Een uitrenplaats is te herkennen aan speciale borden.

Er zijn ook verbodsgebieden, die met borden zijn aangegeven. Gebieden waar de hond niet mag komen zijn bijvoorbeeld openbare speelplaatsen en speelweides. Daar moeten kinderen kunnen spelen zonder gestoord te worden door honden. Ook als de hond aangelijnd is, mag hij niet komen in een verbodsgebied. De binnentuinen op het Java-eiland zijn eveneens verboden gebied voor honden. In de Java-tuinen en in het zuidelijke deel van het Flevopark mag de hond wel aangelijnd lopen op de voetpaden.

Zijn behoefte mag de hond alleen in de goot doen. Op alle andere plekken, ook op de uitren-plaatsen, is de hondenbezitter verplicht de uitwerpselen op te ruimen. In heel Zeeburg houdt de Milieupolitie reguliere controles. Van 5 november tot en met 19 december houdt de Milieupolitie extra controles op verschillende tijdstippen op de plaatsen waar een verbod geldt voor honden.