Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 november 2003

Aanrijding met letsel

Bromfietser gewond bij aanrijding met bedrijfsbusje, vermogen bromfiets veel te hoog

Enschede

Maandagmorgen 3 november, om ongeveer 11.55 uur, werd een aanrijding met letsel gemeld op de kruising Plataanstraat - Elferinksweg in Enschede. En 36 jr. bestuurder van een bestelbus uit Enschede, verleende komende vanaf de Plataanstraat, geen voorrang aan een 49 jr. bromfietsbestuurder, ook uit Enschede, die over de Elferinksweg reed. De 49 jr. is met in ieder geval een zware hersenschudding door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Oorzaak van het geen voorrang verlenen heeft mogelijk mede te maken met de te hoge snelheid van de bromfietser. Hij verklaarde zelf, ongeveer 60 km te hebben gereden. Uit reeds uitgevoerd technisch onderzoek aan de bromfiets bleek deze een vermogen te hebben van 1.9 kW, waar 0,5 is toegestaan. (bps: 03-143906)

Auto gestolen

Tijdens kerkdienst sleutels ontvreemd uit jaszak en auto meegenomen

Enschede

Zondagmorgen 2 november, werden tussen 09.30 en 11.00 uur, uit de jaszak van een 24 jr. Enschedeer zijn autosleutels ontvreemd. Zijn jas had gehangen in de garderobe van een kerk aan de Wilhelminastraat in Enschede. Om 11.00 uur ontdekte hij dat tevens zijn auto, een blauwe Toyota Corolla met kenteken SP-44-TL, was ontvreemd vanaf een parkeerplaats ook aan de Wilhelminastraat. (bps: 03-143564)

Aanhouding na insluipingen

Man aangehouden na tweetal insluipingen in bedrijven

Enschede

Maandagmiddag 3 november, omstreeks 13.55 uur, werd gemeld dat even daarvoor een insluiping had plaatsgevonden in een bedrijf aan de Marssteden in Enschede, waarbij een tweetal mobiele telefoons waren weggenomen. Personeelsleden van het bedrijf, noteerden merk, kleur en kenteken van de auto waarmee de insluiper wegreed, bovendien werd zijn signalement doorgegeven. Even later werd bekend dat bij een bedrijf aan de Chroomsteden, ook een insluiper was geweest, en daar een portefeuille en een portemonnee van een van de personeelsleden had weggenomen. Het signalement van een persoon die daar gezien was, kwam overeen met dat van de insluiper aan de Marssteden. Een onderzoek werd ingesteld en al snel werd duidelijk dat een 24 jr. Enschedeer, de vermoedelijke insluiper was. Door de officier van justitie werd toestemming gegeven voor de aanhouding buiten heterdaad. Dinsdagmorgen 4 november, om ongeveer 00.35 uur, zagen surveillerende politiemensen op de Laaressingel in Enschede de bewuste auto rijden, met de 24 jr. achter het stuur. Op de Schouwinkstraat werd hij aan de kant gezet en werd de 24 jr. aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 03-143953)

Jan Camphuis: 053-4555588

---- --