Ingezonden persbericht

Persbericht

Oracle helpt treasury afdelingen te voldoen aan regelgeving

Transparantie wordt groter en kosten dalen

Oracle, 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware, heeft Oracle Treasury uitgebreid met specifieke functionaliteiten, waarmee bedrijven kunnen voldoen aan nieuwe regelgeving. Het pakket biedt meer inzicht in de volledige organisatie, terwijl kosten dalen en de efficiency toeneemt.

Treasury afdelingen houden toezicht op financiële transacties met banken en andere marktpartijen. Oracle Treasury vereenvoudigt deze taken door pro-actief liquiditeits-, valuta- en rentestanden te controleren en daarop in te spelen en tegelijkertijd te voldoen aan het gestelde beleid ten aanzien van risico's.

Oracle Treasury is uitgebreid met de volgende elementen:

S Eenvoudiger voldoen aan regelgevingen: Oracle Treasury bevat functionaliteiten die bedrijven in staat stellen te voldoen aan specifieke regelgevingen, zoals additionele validatieniveaus voor betalingsprocessen en gestandaardiseerde taken om te kunnen toezien op de naleving van belastingregels. Beide functies beantwoorden aan de Sarbanes-Oxley richtlijnen voor fraudepreventie en risicocontrole. De applicatie is tevens voorbereid op ondersteuning van FAS 133 en IAS 39, twee belangrijke boekhoudstandaarden voor treasurers. De laatste versie geeft hen een beter inzicht in de financiële maatstaven die ze gebruiken als waarborg tegen inkomstenschommelingen. Daarnaast geven nieuwe rapportages het gebruik van alle financiële derivaten gedetailleerd weer, essentiële informatie die vereist is voor deze regelgevingen.

S Verbeterde Straight-Through Processing (STP): De nieuwe versie van Oracle Treasury vormt een aanvulling op de bestaande STP toepassingen. Behalve buitenlandse betalings- en inter-company transacties, is het ook mogelijk om geldmarkttransacties te verrichten. Door het gebruik van deze applicatie kunnen bedrijven tijd besparen, kosten terugbrengen en de maandelijkse 'close' cyclus versnellen. Met Oracle Treasury is het mogelijk om alle back-office treasury processen, van de herwaardering van de portfolio, tot het overzetten van journaalposten naar het grootboek, te automatiseren.

S Flexibele, real-time cash posities en forecasts: Met Oracle Treasury hebben bedrijven nu real-time toegang tot operationele cashflow informatie ter verbetering van inzicht in hun cashflow positie. In plaats van te wachten op stapels samenvattingen, kunnen bedrijven nu de geldstroom beheren, doordat ze toegang hebben tot real-time gedetailleerde informatie van zowel treasury als operationele bronnen. Oracle s Treasury biedt uitgebreide mogelijkheden voor forecasting en het bepalen van de diverse posities, zodat bedrijven hun cashflow in meervoudige dimensies kunnen bekijken en zo betere investeringsbeslissingingen kunnen nemen.

Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.