Politie Drenthe

dinsdagmorgen 04-11-03

Emmen 04-11-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Roel Hallink (06-51528156) en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Verkeersongeval letsel
NIJEVEEN - Maandagmiddag tegen halfvijf reed een 20-jarige automobilist uit Nijeveen over de Nijeveensebovenboer. De man wilde links afslaan richting Nijeveen, daarbij zag hij zijn 84-jarige plaatsgenote over het hoofd, die op het fietspad reed richting Nijeveensebovenboer. De vrouw kwam ten val en brak haar heup en is overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

COEVORDEN - Maandagavond rond acht uur reed een 21-jarige bestuurder over de Van Heutszsingel, toen plotseling een 53-jarige Coevordenaar op zijn fiets de weg op reed. De fietser kwam tussen twee geparkeerde auto vandaan en zag de naderende auto over het hoofd. Hij werd door deze auto geschept en is met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Omdat vermoed werd dat de man gedronken had, is een bloedproef van hem genomen.

Met alcohol op achter het stuur
HOOGEVEEN - Maandagmiddag werd bij een verkeerscontrole op de Fokkerstraat een 54-jarige man uit Hoogeveen gecontroleerd. De man droeg geen gordel en bleek ook gedronken te hebben. De blaasproef leverde 695 µg/l (1,6 promille). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

ASSEN - Maandagnacht tegen tweeën zag een politiesurveillance een 51-jarige man uit Assen rijden op de Rolderstraat. De man is gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies 420 µg/l (ongeveer 1 promille). De man kreeg een dagvaarding.

Zolderbrand
PATERSWOLDE - De brandweer rukte maandag net na de middag uit voor een brand aan de Leeuwerikweg. Ter plekke bleek het te gaan om een brand op de zolder van een woning. De 34-jarige bewoner van woning verklaarde dat bij het tapijtleggen lijm werd gebruikt. Vermoedelijk zijn de vrijkomende lijmgassen in aanraking gekomen met de waakvlam van de geiser.

Snelkraak supermarkt
NIEUW-RODEN - Maandagnacht tegen zes uur is de politie uitgerukt voor een inbraakalarm bij een winkelbedrijf aan de Roderweg. Bij aankomst bleken de vogels gevlogen. De ruit van de toegangsdeur was vernield. Vermoedelijk is men bij de shag en sigaretten geweest. De totale schade is nog niet bekend.

Huiselijk geweld
EMMEN - De politie is maandagavond naar een melding gegaan van huiselijk geweld. Een 22-jarige Emmenaar had zijn even oude vriendin geschopt. De man is aangehouden en ingesloten. De vrouw is voor onderzoek naar het Scheperziekenhuis gebracht. In het kader van het project 'Huiselijk Geweld' zal het onderzoek vandaag worden voortgezet.